1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Gazze Türk Bayrakları'yla donandı
Gazze Türk Bayrakları'yla donandı

Gazze Türk Bayrakları'yla donandı

Başbakan Erdoğan'ın Şimon Peres'e yaptığı sert çıkışın ardından bugün Gazze'de yapılan dev mitingde Türk Bayrakları ve Erdoğan afişleri asıldı.

A+A-

Gazze Şeridi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehinde, Gazzelilere verdiği destekten ötürü büyük bir gösteri düzenlendi. Hamas liderlerinden Halil El Haya, Erdoğan için "O, büyük bir lider" dedi.

Ellerinde Hamas bayraklarıyla öğle namazından çıkan yüzlerce kişi, önce Ömeri Camii önünde toplandı. Kalabalık daha sonra büyük bölümü İsrail bombardımanında yıkılan Meclis binasına doğru harekete geçti.

Kalabalığın taşıdığı Türk bayraklarının sayısı yol boyunca giderek artarken, Meclis binasının bahçesini dolduranlar, ellerindeki Türk bayraklarını salladı, Başbakan Erdoğan'ın resimlerini taşıdı. Meclis binasının üzerine de Erdoğan posterleri asıldı.

Hamas liderlerinden Halil El Haya, "O, büyük bir lider" dediği Erdoğan'ın Gazze'ye önemli destek verdiğini kaydetti ve "Kendisini selamlıyoruz. Bizim zaferimiz, onun zaferidir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı tekrar tekrar selamlayan El Haya'nın sözleri kababalıktan geniş şekilde alkış aldı.

Gösteriye katılan Hamas sözcülerinden Fevzi Barhum da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin gerçeğine, trajedisine verdiği desteğin Hamas'ı çok mutlu ettiğini söyledi.

Barhum, bugünkü gösterinin tek amacının Filistinlilerin Erdoğan'a verdiği destekten dolayı ne kadar mutlu olduklarını göstermek olduğunu vurguladı. Gösteriye katılanlar, dağılmadan önce İsrail bayrağını ateşe verdiler.

Öte yandan Cebaliye mülteci kampının İsrail uçaklarınca harap edilmiş camisinde dışarıda cuma hutbesinde halka seslenen imam Celal bin Yusuf Şerifi, "Sayın Erdoğan İslam dünyasının başını kaldırmasını sağladı" dedi.
Türk baraklarıyla süslenen Cebaliye camisinin imamı Şerifi, "İslam ülkelerinin liderlerine Başbakan Erdoğan'ı örnek almaları için sesleniyoruz" diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum