1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Gül ahlaken istifa etmeliymiş!
Gül ahlaken istifa etmeliymiş!

Gül ahlaken istifa etmeliymiş!

Kanadoğlu, kapatma gerçekleşirse hukuken etkilenmeyecek olan C.Başkanı Gül'ün ahlaken istifa etmesi gerektiğini söyledi!

A+A-

Yüzde 97 de alsa kapatılır!
Sabih Kanadoğlu, AKP hakkındaki kapatma davasının tartışıldığı sıcak gündemde Ege Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği'nin davetlisi olarak geldiği İzmir'de, Kampus Kültür Merkezi'nde yaklaşık 500 kişiye konuşma yaptı. AKP'nin kapatılma davasıyla ilgili görüşlerini açıklarken, hükümete sert eleştirilerde bulunan ve yüzde 97 oy alsa da kapatıulır diyen Kanadoğlu'nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
KAPATIRLIRSA CUMHURBAŞKANI İSTİFA ETMELİ!
İşte Kanadoğlu'nun Ak Parti kapatılırsa hukuken etkilenmeyecek olan Cumhurbaşkanı Gül'ün ahlaken istifa etmesi gerektiği yönündeki ilginç sözleri:
Bu bir ceza davası değildir. Cumhurbaşkanı burada yargılanacak da değildir. Ancak cumhurbaşkanının cumhurbaşkanı seçilmeden önceki eylemleriyle laik cumhuriyet aleyhine odak olduğu iddia edilen partinin eylemlerine katıldığı iddia edilmektedir. Eğer bu siyasi parti yargı tarafından laik cumhuriyetin aleyhine işlenin fiillerin odağı kabul edilerek kapatırsa cumhurbaşkanı siyasi yasaklı olacaktır. Elbetti ki onun bugünkü hukuki durumunu etkilemeyecektir. Çünkü anayasaya göre cumhurbaşkanını seçildiği andan itibaren bağlı olduğu siyasi partiyle ilişiği kesilmiştir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı Türk milletinin birliğini temsil eder. Türkiye Cumhuruyeti'ni temsil eder. Devlet organlarının uyumlu işbirliği içinde çalışmasını gözetir. Böyle olması gereken bir kişinin laik cumhuriyet aleyhine eylemlerin odağı olan bir partinin üyesi olarak yasaklı hale düşmesi en azından siyasi etik olarak mutlak biçimde o görevden istifasını gerektirir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum