1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Hasan Doğan yeni Başkan
Hasan Doğan yeni Başkan

Hasan Doğan yeni Başkan

Türk futbolunda Haluk Ulusoy devri resmen bitti. Hasan Doğan, Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanlığı'na seçildi.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda tek aday olan Hasan Doğan, TFF Başkanlığı'na seçildi.

Sheraton Otel'deki Genel Kurul saat 11:00'de başladı. Hasan Doğan'ın tek aday olarak girdiği TFF Genel Kurulu'nda, Ulusoy yönetimi Genel Kurul tarafından ibra edildi. Ardından başkanlık seçimine geçildi.

Genel kurula katılan 237 delegeden 231'i başkanlık seçimi için oy kullandı. Delegelerin 222'sinin oyunu alan Hasan Doğan, Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı oldu.

Seçimde 8 delege boş oy kullanırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.
Başkanlık seçiminin ardından yönetim ve denetleme kurullarının seçilme işlemine geçildi.

İŞTE LİSTE

Hasan Doğan'ın listesi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu: Oğuz Çarmıklı, Mehmet Ali Aydınlar, Zafer Yıldırım, Mahmut Özgener, Serdar Güzelaydın, Levent Kızıl, Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, Lütfi Arıboğan, Süleylan Atal, Ufuk Özerten, Arif Nuri Koşar, Tuncay Karartı, Yunus Egemenoğlu

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Hakan Kanık, İsmet Çiftçi, Ali Düşmez, Fahrettin Curoğlu, Ahmet Malatyalı, Celal Birsen, Hüseyin Ar, Fahrettin Eserdi, Mustafa Evrensel, Kenan Serthan, Eyüp Gözgeç, Cevat Kosova, Turan Mecikoğlu, Cemal Yücel Günay

Denetleme Kurulu: Hamdi Topçu, Birol Acar, İsmail Gerçek, Kazım Çalışkan, Ziya Erbaş

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: İbrahim Zengin, Mehmet Ali Kaynar, Murat Eroğlu, Namık Öndeş, Salih Karabulut

DOĞAN, ULUSOY'U EURO 2008'E DAVET EDECEK

Genel Kurul'un yapıldığı salonda kulüp başkanları, yöneticiler ve delegeler ile sohbet eden Hasan Doğan, ilerleyen dakikalarda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstikrardan yana olduklarını ve EURO 2008 için Fatih Terim ve ekibi ile yola devam edeceklerinin söyleyen Doğan, Terim'e çok güvendiklerini ve uzun yıllar beraber olmak istediklerini ifade etti.

Türk Futbolu'nda yeni bir sayfa açtıklarını ve ilk defa yönetim kuruluna dışarıdan müdahale olmadığını söyleyen Doğan, MHK, Tahkim ve PFDK gibi kurul başkanlarının en erken Pazartesi günü açıklayacaklarını söylerken Pazartesi'den sonraya da kalabileceğini ifade etti.

Hasan Doğan, tek başına veya sadece TFF yönetiminin bir sonuca ulaşamayacağını, Türk futbolunun saygın hale getirmek ve kaosları sonlandırmak için hep beraber çalışmaları gerektiğini söyledi. Kulüp başkanlarının, taraftarların ve medyanın da bu yolda çok önemli olduğunu savunan Doğan, başarılara ulaşmak için en önemli konunun güven ortamı olduğunu söyledi.

Hasan Doğan, en kısa sürede Haluk Ulusoy ile biraraya geleceğini ve Ulusoy'u 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na davet edeceğini de sözlerine ekledi.

ULUSOY VEDA KONUŞMASI YAPMADI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugün Ankara'da yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda Divan başkanlığına Galatasaray delegesi Mehmet Helvacı seçildi. Bu genel kurulla görevi sona erecek olan TFF Başkanı Haluk Ulusoy ise beklenen veda konuşmasını yapmadı.

Hasan Doğan'ın tek başkan adayı olduğu olağanüstü genel kurul, 230 delegenin hazır bulunmasıyla başladı. Divan başkanlığına, bir önceki olağan genel kurulda da başkanlık eden Galatasaray Kulübü delegesi Mehmet Helvacı seçildi. Divan başkan yardımcılıklarına ise Şekip Mosturoğlu, Adnan Türkkan ve Hayrettin Hacısalihoğlu getirildi.

Bu arada TFF Başkanı Haluk Ulusoy genel kurul öncesinde yaşadığı gerginlik nedeniyle beklenen veda konuşmasını yapmaktan vezgeçti. Beraberinde oğluyla birlikte genel kurul salonuna gelen Ulusoy oğlunun salona alınmak istemesi nedeniyle görevlilerle tartışma yaşadı. Genel kurulun başlamasının ardından Divan Başkanı Mehmet Helvacı, tarafından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Ulusoy, konuşma yapmak istemediğini bildirdi.

Öte yandan Haluk Ulusoy yönetimi genel kurul tarafından ibra edildi.
Genel kurul delegeleri, 1 Haziran 2007 ile 31 Ocak 2008 tarihlerini kapsayan faaliyet ve denetim kurulu raporları ile gelir-gider tablosunun okunmasının ardından, raporları oybirliğiyle kabul etti. Okunan gelir-gider tablosunda, federasyonun bir yıllık gelirler toplamının 143 milyon 175 bin 640 YTL olarak öngörüldüğü, fakat olağanüstü genel kurula gidilmesi nedeniyle 8 aylık dönemde, gelirlerin 89 milyon 723 bin 081 YTL olarak tahakkuk ettiği belirtildi. Buna karşılık giderlerin de 143 milyon 175 bin 640 YTL olarak öngörüldüğü ve 8 aylık dönemde bu rakamın 91 milyon 135 bin 346 YTL olarak gerçekleştiği açıklandı. Başkan Haluk Ulusoy, raporların ibra edilmesinden hemen sonra yönetim kurulu üyeleriyle birlikte genel kurul salonunu terk etti. Ulusoy ve yönetim kurulu üyelerinin salondan ayrılmasının ardından Hasan Doğan'ın tek aday olarak katıldığı başkanlık seçimleri için oy kullanma işlemine geçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız