1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hasan Karal: 'Rize Limanı’na 20 milyon TL çıktı'
Hasan Karal: 'Rize Limanı’na 20 milyon TL çıktı'

Hasan Karal: 'Rize Limanı’na 20 milyon TL çıktı'

Rize Milletvekili Hasan Karal Rize Limanı'nın büyütülüp genişletilmesi amacıyla DLH Genel Müdürlüğü tarafından 20 milyon TL ödenek çıkarıldığını söyledi

A+A-

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal DLH Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Rize Limanı’nın uluslararası bir liman haline dönüştürülmesi ve limanın büyütülmesi için 20 Milyon TL’lik ödenek ayrıldığını duyurdu.

Karal, Rize Limanı’nı tali bir liman olmaktan çıkartıp bölgenin en önemli limanı haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Rize limanının uluslararası ulaşım araçlarına açılmasını planlıyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Limanın hem ticari kapasitesini arttırmak istiyoruz. Hem de uluslaraarası ulaşım araçlarına açmak için çalışıyoruz. Bu nedenle limanımızın daha da büyümesi gerekiyor. DLH Genel Müdürümüzle bu konuları görüştüğümüz bir toplantı yaptık. Rize Limanı’nın büyütülmesi için gerekli adımları atıyoruz. Haziran ayında limanın büyütülmesi için ihale yapılacak ve iki yıl içerinde inşallah tamamlanacak” dedi.

Bölgede deniz ticareti taşımacılığının Rize Limanı’ndan sağlanabileceğini belirten Karal, “Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sorunu çözüldü. OSB’de üretilecek ürünlerin pazara transferi, yine OSB’deki fabrikaların ihtiyaç duyacağı ham maddelerin ilimize ulaşmasında deniz taşımacılığının kullanılmasını hedefliyoruz. Bu nedenle limanımız bu kapasiteye cevap verebilecek konumda olmalı. Hele Ovit Tüneli tamamlandığında Rize Limanı’nın kapasitesi çok üst noktalara çıkacak. Biz Rize Limanı’nı tedricen büyüterek o günlere hazırlayacağız. İnşallah Ovit Tüneli tamamlandığında Rize Limanı bölgenin en önemli limanı konumuna gelecek, bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Rize Limanı 30 metreyi aşan derinliği ile bölgedeki limanlar arasında en derini. Çevre liman derinlikleri 15 metre civarında olduğu için bir çok ağır tonajlı gemi bu limanlara giriş yapamıyor. Doğal bir derinliğe sahip olan Rize Limanı’nda yapılacak çalışmalar ile Rize ağır tonajlı gemilere ev sahipliği yapabilecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum