1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin Çay Fabrikası'nı inceledi
Hemşin Çay Fabrikası'nı inceledi

Hemşin Çay Fabrikası'nı inceledi

Rize Valisi Kasım Esen Hemşin’de inşaatı devam eden Çaykur’a ait Organik Çay Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

A+A-

Rize'nin Hemşin ilçesinde kurulacak organik Çay Fabrikası inşaatını gezen Vali Kasım Esen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Güney İnşat AŞ Mühendisi Onur Özdemir, Şubat ayında hafriyat çalışmalarına başladıklarını, nisan ayında da ilk temeli attıklarını belirterek fabrikanın 2009 yılında faaliyete geçecek duruma geleceğini söyledi. Özdemir, 10 dönüm arazi üzerinde kurulmakta olan fabrikanın yüzde 60'lık bölümünün de bittiğini söyledi.

Hemşin de kurulacak olan fabrikanın yüzde 25'inde organik çay işlenirken, kalan kısmında da konvansiyonel üretim yapılacak. 2009 yılında üretime başlanacak fabrikada günde 100 ton çay işlenebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum