
Hemşin ve Ç. Hemşin'e müjde
Rize Üniversite senatosu Hemşin ve Çamlıhemşin'e Meslek Yüksekokulu kurulmasına karar verdi.
Rize'nin Hemşin ilçesinde yapılması planlanan Hemşin Meslek Yüksekokulu için ilk resmi adım atıldı. Hemşin Kaymakamı Caner Akgün ve Belediye Başkanı Halim Bekar Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Akgün ve Bekar burada yaptıkları konuşmada, ''Rektörümüzden aldığımız güçle yaptığımız çalışmalarla Hemşin Meslek Yüksekokulu için Ormana ait Hemşin Ortaköy Mahallesi'nde yaklaşık 23 bin metrekare devlet arazisi, Rize Üniversitesi'ne devredilmek üzere Milli Eğitim'e devredildi. 26 Şubat 2010 tarih ve 31 numaralı oturumunda yapılan Rize Üniversitesi senatosundan çıkan kararla Hemşin de Yüksekokul kurma kararının alınması bu sürecin daha da hızlandırılması gerektiği inancını ve heyecanını bize verdi.'' dedi.
Hemşin'de yürütülmekte olan kentsel dönüşüm projesi ile yapılması planlanan Hemşin Meslek Yüksekokulu'nun ilçeye büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Kaymakam Akgün, ''Yöre halkı olarak bu önemli gelişmeye hep beraber destek olmalıyız. Alışkanlıkları değiştirmek zordur, yenilikleri gerçekleştirmek tarih boyunca hep sancılı olmuştur, fakat tarihte iz bırakanlarda hep yenilikleri gerçekleştiren kişiler rahmet ve saygıyla anılmışlardır.'' diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Okumuşoğlu da şunları söyledi: "Bizim arzumuz Rize'yi bir eğitim şehrine dönüştürmektir. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz Hemşin'de örnek ve önemli bir Meslek Yüksekokulu yapacağız, senato kararını çıkardık bundan sonra sürecin hızlanması için fiziki mekânların biran önce tamamlanması ve öğretim elemanı konusunda da bölgeden olup da dışarıda akademik çalışma yapanların üniversitemize kazandırılması gerekmektedir."
HABERE YORUM KAT