1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşinli İmam Fransa'da gönülleri fethetti
Hemşinli İmam Fransa'da gönülleri fethetti

Hemşinli İmam Fransa'da gönülleri fethetti

Fransa’nın Morez şehrine Yurt dışı din görevlisi olarak giden Hemşin Merkez Camii imamı Recep Tarakçı, yöre halkıyla kısa sürede kaynaştı.

A+A-

Zafer PEHLİVAN
Yurt dışı din görevlisi olarak Fransa’nın Morez şehrine giden Hemşin Merkez Camii imamı Recep Tarakçı, yaklaşık iki ay gibi kısa bir sürede, görev yaptığı bölgedeki insanlarla güzel bir kaynaşma yaşandığını söyledi.

fransa5.jpg

Öncelikle beş vakit namazın cemaatle kılınmasını sağladıklarını ifade eden Hemşin Akyamaç Köyü doğumlu Recep Tarakçı, çocuklara da hafta sonu ve tatillerde ders vermeye başladıklarını söyledi.

fransa4.jpg

Memleket ve aile özlemimi buradaki insanlara faydalı olma duygusuyla hafiflettiğini kaydeden Tarakçı, “İşlerinin yoğunluğu nedeniyle camiye gelemeyen gençlere yönelik olarak, haftada bir gece onlarla toplanarak bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Ev ziyaretleri ile mümkün olduğunca daha çok insana ev ortamında ulaşmaya gayret ediyoruz.  Aile yapısı ve önemi hakkında vatandaşlarımıza bilgiler vermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

fransa3.jpg

Yapılması gereken çok işler olduğunu kaydeden Recep Hoca; “Kadınların özellikle annelerin de bu hizmetlerden mahrum olmaması için, bayanlara yönelik hiç olmazsa haftada bir gün soru cevap veya sohbet seklinde bir program yapmayı planlıyoruz.” dedi.

fransa1.jpg

Görev süresi ilk etapta altı ay olan Hemşin Merkez Camii İmamı Tarakçı, altı ay sonundaki şartlar uygun olursa bir süre daha devam etmek istediğini, zira Morez halkının kendisini bu kadar kısa sürede bırakmak istemediğini belirtti.

fransa2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum