1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Heykel şaklabanlığına savcılıktan soruşturma
Heykel şaklabanlığına savcılıktan soruşturma

Heykel şaklabanlığına savcılıktan soruşturma

Rize Cumhuriyet Savcılığı çektikleri fotoğraf ile Atatürk’e hakaret ettikleri gerekçesiyle iki kişi hakkında soruşturma başlattı

A+A-

Rize’de sosyal medya üzerinden Atatürk’e hakaret ettikleri gerekçesi ile iki kişi hakkında savcılık soruşturması başlatıldı. 

hykll.jpg

Edinilen bilgiye göre Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan taşınan Atatürk heykelinin bulunduğu platformun üzerine çıkarak Atatürk heykelini andıran bir duruş ile fotoğraf çektirip bu fotoğrafı “aha yeni atanız” şeklinde sosyal medya hesabında paylaşan M.K ve aynı paylaşımı kendisine ait sosyal medya hesabında paylaşan A.B hakkında Rize Cumhuriyet Savcılığı tarafından, Atatürk aleyhinde işlenen suçlar kapsamında “Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret” suçlaması ile soruşturma başlatıldı. M.K ve A.B soruşturma üzerine gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Öte yandan, konuyla ilgili olarak Rize Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada fotoğrafı çekip paylaşan kişilerin Rize Belediyesi personeli olmadıkları belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum