1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. İnsan boyunda kabak yetiştirildi!
İnsan boyunda kabak yetiştirildi!

İnsan boyunda kabak yetiştirildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde yaklaşık 180 santimetre uzunluğunda kabak yetiştirildi.

A+A-

İlçenin Kale Mahallesi'nde ikamet eden Hüseyin Filizkıran, evinin bahçesine ektiği kabaklardan birinin boyunun kendi boyunu geçtiğini fark ettiğini belirterek, "Hasat zamanı geldiğinde kabağın boyu 1.75 santimetreye kadar uzadı. Kabak fidesi, bahçede bulunan diğer ağaç köklerine sarılarak büyümeye başladı. Kabağı hemen hemen her gün sularken boyunun gittikçe uzadığını farkettim. Ne kadar uzayacağını merak ettiğim için koparmadım." diye konuştu.

39274

Kabak tohumlarını saklayıp gelecek yıl yeniden ekeceğini belirten Filizkıran, internette yaptığı araştırmada kabak cinsinin 'Yaktin' olduğunu tespit ettiğini söyledi.

Filizkıran, boyu ortalama 1 metre 80 santimetreye kadar uzayan kabağın tatlısı yapılarak tüketildiği bilgisine ulaştığını sözlerine ekledi.

39275

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız