İnternet medyası gazeteleri geçti
ABD’de yapılan araştırmada, tüketicilerin gazete, radyo, televizyon gibi geleneksel medyadan dijital medyaya kaydığını ortaya koydu.
Kitle iletişim araçlarında trendler değişiyor.
Kitle iletişim araçlarında trendler değişiyor. ABD’de yapılan bir araştırma, tüketicilerin gazete, radyo, televizyon gibi geleneksel medyadan dijital medyaya kaydığını ortaya koydu.
Medya yatırım şirketi Veronis Suhler Stevenson’ın raporunda yer alan verilere göre, reklamcılar tüketici davranışlarındaki değişiklikleri farkederek internet pazarlamasına daha fazla yatırım yapmaya başladı.
2001’den 2006’ya kadar ortalama bir tüketici tarafından dijital medyaya harcanan para yüzde 19.8 arttı. Aynı dönemde televizyon, radyo ve gazete gibi geleneksel ya da reklamla desteklenen kitle iletişim araçlarına harcanan zaman ise yüzde 6.3 düştü.
İnternet kullanıcılığının gelişmesiyle reklamcılık da buna ayak uyduracak. Araştırmaya göre internet reklamcılığı, 2011’e kadar ortalama yüzde 21 büyüyecek. 2010’da internet reklamlarına harcanan para 54 milyar dolara ulaşarak günümüzün en geniş reklam türü olan gazete reklamcılığını sollayacak. Gazete reklamcılığı harcamalarının 51.5 milyar dolarda kalması bekleniyor.
İnsanlar artık daha az gazete ve diğer geleneksel haber kaynaklarından yararlanıyor. Rapora göre son 10 yılda ilk kez tüketiciler bir önceki yıla kıyasla daha az oranda kitle iletişim araçları ile zaman geçirmiş. Kişi başına medyadan yararlanma oranı yüzde 0.5 düşerek yıllık 3 bin 530 saat olmuş. Bunun nedeni ise dijital medyanın, geleneksel medyadan çok daha az zaman gerektiriyor olması.
Örneğin tüketiciler televizyon izlemeye ortalama 30 dakika zaman ayırıyor. İnternet medyasında bu süre 5-7 dakika, çünkü kullanıcılar kendi seçtikleri görüntü kliplerine daha rahat ulaşıyor.
İnternet kullanımının artmasında, işyerlerindeki internet erişim olanağının payı büyük. Araştırmaya göre kurum ve şirket çalışanlarındaki medya kullanımı yüzde 3.2 arttı ve 2006’da kişi başına 260 saat oldu. Kurumsal medya kullanımının 2011’e kadar büyümesi bekleniyor.
HABERE YORUM KAT