1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İP'i sevindiren TSK operasyonu!
İP'i sevindiren TSK operasyonu!

İP'i sevindiren TSK operasyonu!

Askeri savcılığın, Karargah Evleri'ne yönelik düzenlediği operasyon en çok İşçi Partisi'ni sevindirdi..

A+A-

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askerî Savcılığı, TSK bünyesinde yapılanmaya çalıştıkları iddia edilen 'Karargâh Evleri'ne yönelik önceki gün düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Sorgulananlar arasında İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in de yer almasına rağmen İşçi Partisi operasyon sonrası sevincini gizlemedi.

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, "Bu gözaltı hayırlı; çünkü Karargâh Evleri gibi yalanların ortaya çıkmasına yarayacak." diye konuştu. İşçi Partisi avukatı Ayhan Saruhan da, "Biz de bir süre önce askerî savcılığa başvurduk ve bunların ortaya çıkmasını istedik." dedi. Operasyonun zamanlaması da dikkat çekti. Akşam Gazetesi'nin haberine göre zanlılardan bir kısmı sabah saatlerinde gözaltına alınırken diğerleri hakkında ilerleyen saatlerde işlem yapıldı. Bu gelişme, kimi belgelerin zanlılar tarafından gizlenebileceği şeklinde yorumlandı.

Karargâh Evleri yapılanması MİT'in Haziran 2005 tarihli raporuyla ortaya çıkmıştı. Raporla ilgili soruşturmada önceki gün askerî savcılık, İstanbul'da 4, Ankara'da 1 ve Balıkesir'de de 1 sivili gözaltına aldırdı.

TALEP İŞÇİ PARTİSİ'NDEN GELDİ

İşci Partisi avukatı Ayhan Saruhan, Karargâh Evleri ile İP arasında bir bağlantı kurulduğunu belirterek, "Biz de bir süre önce askeri savcılığa başvurduk ve bunların ortaya çıkmasını istedik. Talep bizden geldi" dedi.

BİR TEK DAVUL ZURNA ÇALINMADI

Karargah Evleri operasyonu, Ergenekon operasyonu ve benzeri operasyonların aksine eş zamanlı ve şahısların bütün ev, işyeri, yazlık gibi adreslerinde zincirleme aramalarla yapılmadı.

Operasyonda alınan kişilerden kilit isimler “davetiye” yöntemiyle gözaltına alındı. Karargah Evleri gibi derin bir yapılanmada gözaltıların davetiye usulüyle yapılması, delillerin karartılması ihtimalini de ortaya çıkardı.

İlk gözaltılarla birlikte olay bütün medyaya yayıldı. Operasyon haberini gazetecilere ilk duyuranların Aydınlık dergisi çalışanları olması da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız