Isparta'da yolcu uçağı düştü
49 yolcu ve 7 mürettebattan kurtulan yok. İşte isim listesi...
World Focus havayollarına ait Atlas Jet adına uçan İstanbul-Isparta seferini yapan MD-83 modeli uçak radardan kayboldu. İçinde 7 mürettebat ve 49 yolcunun bulunduğu uçak radarda en son Isparta'daki Süleyman Demirel Havalimanı'na 20 kilometre kala belirdi.
04.16
İlk yardım ve kurtarma ekipleri alarma geçirildi.
04.21
Isparta'da bulunan ekipler geniş bir alanda tarama yapıyor. Uçaktan haber alınmaya çalışılıyor.
04.52
Haber Ajansları uçağın düştüğünü duyurdu:
İSTANBUL- Isparta seferini yapan World Focus Havayolları'na ait, Atlasjet Havayolları tarafından kiralanan MD83 tipi yolcu uçağı iniş sırasında düştü. Uçaktaki 7 mürettebat ve 49 yolcu bulunuyor.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gece yarısından sonra Isparta'ya gitmek üzere havalanan KK4203 sefer sayılı uçak, saat 03.12'de iniş için alçalmaya başladığı sırada radar ekranlarından kayboldu. Kısa süre sonra uçağın Süleyman Demirel Havalimanı'na 20 kilometre kala düştüğü ortaya çıktı.
Bölgeye arama kurtarm ekipleri sevkediliken, uçaktan kurtulan olup olmadığı henüz öğrenilemedi. Kazayla ilgili kriz masası oluşturulurken, Isparta Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz da arama çalışmalarıın geniş bir alanda yapıldığını söyledi.
Düşen uçağın İstanbul'dan 1.5 saat rötarlı kalktığı, pilotların havada herhangi bir teknik sorun bildirmedikleri kaydedildi.
05.01
PİLOT MEYDANI GÖRMÜŞ
AtlasJet Havayolları CEO'su Tuncay Doğaner, düşen uçakta 49 yolcu ile 2 kaptan 4 hostes 1 teknisyen olmak üzere 7 mürettebat bulunduğunu söyledi. Saat 00.50'de İstanbul'dan kalkan uçakla saat 01.36'da irtibatın kesildiği belirtildi.
AtlasJet CEO'su Tuncay Doğaner, uçak düşmeden önce kaptanın Süleyman Demirel Havalimanı'nı gördüğünü söyledi. Doğaner, şunları söyledi:
“Kiralık uçağımız 2 kaptan, 4 hostes ve 49 yolcu ile 00.50'de İstanbul'dan kalktı. Meydanı görüp ışıkları yakıyorlar. Alçalma planını uygulamaya başladıktan sonra irtibat kesildi. Uçağın teknik arızası olduğu yönünde rapor edilmiş bir bilgi yok. Bu son sefer. Sis mevcut olduğundan dolayı 1.5 saat rötarlı kalkmıştır. Gecikmenin kaybolmayla ilgisi yoktur. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Isparta Valaliği, DHMİ ve Sivil Havacılık ile Ulaştıma ve İçişleri Bakanlığı konu üzerinde çalışıyor. Uçak meydana yakın bir yerde ama nerede olduğunu bilmiyoruz.”
Isparta Valisi Şemsettin Uzun ve Emniyet Müdürü Kemal Seyhan da Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na gelerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
05.38
02.00'DE İNMESİ GEREKİYORDU
Isparta Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Isparta'ya inişi sırasında düşen uçağın Süleyman Demirel Havalaalanı'nda yaptığı açıklamada, “Tarifeli Atlasjet uçağı 00.50'de İstanbul'dan havalanmıştı. Isparta'ya iniş sinyali verdiği sırada radardan kayboldu. Şu ana kadar herhangi bir haber alınamadı. Burdur, Afyonkarahisar ve diğer komşu illere haber verildi. Valimiz Şemsettin Uzun başkanlığında havaalanında bir kriz masası oluşturduk. Yolcu yakınları da alanda bekliyor. Uçağın 02.00'de Isparta'ya inmesi gerekiyordu. Alanda çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibini hazır bekletiyoruz” diye konuştu.
06.05
UÇAĞIN ENKAZI BULUNDU
Kaybolan uçağın Burdur Gölü'nun kuzeyinde Çukurören Köyü yakınlarında bulunduğu belirtildi.
06.20
Atatürk Havalimanı'nda düşen uçakla ilgili kriz masası oluşturuldu. Havalimanına gelen yolcu yakınları buraya yönlendiriliyor. Acı haberi alan yolcu yakınları Isparta'ya hareket ediyor.
07.05
MALESEF KURTULAN YOK
AtlasJet CEO'su Tuncay Doğaner, saat 07.00 sıralarında yaptığı basın açıklamasında gazetecilere şunları söyledi:
Uçağın içinde 7 mürettebat ve 49 yolcumuz bulunmaktaydı. Uçağın teknik olarak kalkış ve iniş meydanlarında herhangi bir anormallik olmadığı ortamda uçak meydanı görüp alçalmaya başladığı sırada uçakla temas kaybolmuştur.
Yaklaşık 45 dakika önce söylentiler dışında her hangi bir bilgimiz olmadı. Arama kurtarma ekibinden bir helikopter uçağın enkazını buldu. Arama kurtarmada dağlık arazi olması nedeniyle biraz zorluk yaşanmaktadır. Arama-kurtarma helikopterinden gelen bilgiye göre uçağın enkazında hayat belirtisi yoktur.
Şimdi buraya bin tane pilot getirin bin tane senaryo yazar. Bu senaryolardan bir tanesi çıkar. Olayda görüldüğü kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Hava uygun, şartlar uygun…
Uçak kiralama dünyada çok doğal ve normal bir olay. Zaten herhangi bir havayolunun denetimi o ülkenin sivil havayolunun denetimi altındadır. Hiçbir kaptan pilot arkadaşım hiçbir teknik arkadaşım arızalı uçağı uçurmaz. Bu kadar güzel hava şartlarında bu kadar olumlu ortamda uçak neden düşmüştür. Kara kutu bulunduktan, inceleme yapıldıktan ve simülasyonu gerçekleştirildikten sonra uçağın düşme nedeni ortaya çıkacak.
Kurtarma ekiplerimiz şu an enkaza ulaştı. Maalesef kurtulan yok.
Düşen uçağın MD83 uçağının kaptan pilotunun Serhat Özdemir, ikinci pilot Fahir Aksoy, Kabin Amiri Çağatay Şirin, Teknisyen Alaattin Göktürk (World Focus Havayolları), Kabin Memurları Mana Topçu, Sinem Hatice Vurbun ve Mümine Bulut (Atlasjet) oldukları açılandı.
YOLCULARIN İSİMLERİ
Özlem Karataş, Nuri Tığlı, Bahri Öndürücü, M.Rafi Taşkent, Muhsin Öndürücü, Şakir Özsoy, Kasım Mehmet Saygılı, Perihan Kutlu, Sinem Kutlu, Aysun Fatime Balcı, Mustafa Zengi, Davut Demirkurt, Hayri Tokgöz, Tevfik Büyükçaylı, Mehmet Yiğitbaşı, Zeliha Yiğitbaşı, Özgen Berkol Doğan, Engin Abat, Engin Arık, Sibel Uysal, Mehmet Yılmaz, Necati Kartal, Saniye Kartal, Hakan Ulutaş, İskender Hikmet, Senel Fatma Boydağ, Fahrettin Oğurlu, Özcan Oğurlu, Hakan Yakup Tullu, Alp Tezcan, Oğuz Cafer Çiftçi, Yusuf Çiftçi, Nazire Kurnaz, Gözen Polat, Mustafa Fidan, Doğan Göktaş, Hazal Kaynak, İsa Çobankaya, Saniye Çobankaya, Yaşar Çobankaya, Burhan Tepebaşı, Ruşen Mustafa Hamza Hemreli, Fuat Güler, Mustafa Çalışkan, Kenan Büyük, Süleyman Hilal, Ayşe Cantürk, Melike Ceylan, Sadettin Baysal.
HABERE YORUM KAT