1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İşte AKP'nin yeni formülü
İşte AKP'nin yeni formülü

İşte AKP'nin yeni formülü

AKP, Anayasa değişikliğine ve referanduma gerek kalmadan kapatma davasını düşürecek...

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partinin kapatma davasını düşürmek için yeni senaryoları da tartışmaya açtı. Davanın anayasal değişikliğe gerek kalmaksızın nasıl çözülebileceğini ele alan AKP yönetiminde, olası bir referandumun toplumda kutuplaşmayı tetikleyeceği yönündeki endişeler dile getirildi.

ESKİ DÜZENLEME
Bazı AKP'li kurmaylar, daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen, Siyasi Partiler Yasası'nın 101. maddesinin 'd' fıkrasının yeniden gündeme getirilebileceğini ifade etti. Yeni formüle göre, söz konusu 'd' fıkrasının biraz daha farklı düzenlenmesi yoluyla AKP hakkında açılan kapatma davasını düşürmek mümkün olabilecek.

Bu eski fıkra, siyasi partilerin ilk önce uyarılmasını, 30 gün içinde gereğini yapmamaları halinde de kapatma davası ile karşı karşıya kalmalarını düzenliyor.

AKP'li kurmaylara göre, böyle bir yasal değişikliğin hayata geçirilmesiyle referanduma da gerek kalmayacak.

EK SÜRE İSTENECEK
Başbakan Erdoğan, bu seçeneklerin görüşülmesi için AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'e bir komisyon kurulması talimatını verdi.

MYK'de, Anayasa Mahkemesi'nde yapılacak savunma için komisyon kurulması, ilk aşamada ek süre istenmesi de kararlaştırıldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, teknik ayrıntıların pazartesi günü MYK'de ele alınacağını bildirdi.

Akşam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız