1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İşte Ayder'deki o ilginç otel
İşte Ayder'deki o ilginç otel

İşte Ayder'deki o ilginç otel

Pazar53'deki haberin ardından ulusal gündemi bile meşgul eden Ayder'deki o meşhur otel:

A+A-

BEKİR KOCA-ERSEN KÜÇÜK
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'nda bulunan 'Bukla Oberj Otel' ilginç kuralları ile dikkat çekiyor.

Lazca 'ağaç kökü' anlamına gelen 'Bukla' ile Fransızca 'Dağevi' anlamına gelen 'Oberj' kelimelerinden ismini alan otelde kurallar esprili şekilde müşterilere bildiriliyor.




Bülent Saraloğlu ve kuzeni Okan Yenigün'ün işlettiği otel, müşterilerine yöresel çalgı 'tulum' eşliğinde hizmet veriyor. Otel sahipleri Bülent Saraloğlu ve Okan Yenigün, bütün otellerde kuralların aynı olduğunu amaçlarının bu kuralları Karadeniz insanına yakışır şekilde müşterilere esprili bir dille hatırlatmak olduğunu söylerken, 15 yıldır turizm sektöründe hizmet verdiklerini belirttiler.

İstanbul'dan yöreyi gezmeye gelen ve Bukla Oberj Otel'da kalan Hüseyin ve Lütfiye Akyol isimli yaşlı çift otelin çok hoş olduğunu ve kendine has bir yapısı olduğunu belirterek "Türkiye'de şimdiye kadar böyle bir otele rastlamadık. Çok eğlenceli geldi bize. Kurallar hem esprili hem de uyulması gereken şartlar. Bunlar eğitimin bir parçası" dediler.

"Kurallar gerçek, yazım dili esprilidir. Anlayışınıza teşekkür ederiz" notunun bulunduğu 10 maddeden oluşan Bukla Oberj Otel kuralları ise şöyle sıralandı:

"1. Burası bir Oberj oteldir, kendi kuralları vardır. CMUK bizi bağlamaz.
2. AB Uyum Yasaları gereği hijyen ve gürültü açısından ahşap katlarda terlik ve ayakkabı ile dolaşılmaz. Sadece parmak ucu ile dolaşılır. Dolaşamayanlara ücretsiz bale dersi verilir.
3. Ahşap katlarda ses izolasyonu yoktur. 'Oy' deseniz yan odadan duyulur. Ateşli çiftlere önemle duyurulur.
4. Horon ve türkü ile gürültü yapmak serbest, kuru gürültü yapmak yasaktır.
5. Yaylamızda kanalizasyon yoktur. Klozete ilginç şeyler atmayınız. Tıkanıp taşarsa rezil olursunuz.
6. Tesis içinde sigara içmek ve odalardan mangal yapmak yasaktır. Odalarda sigara içeni yangın tüpü ile tartaklarız.
7. Sıcak su saat 16.00'dan sonra verilir. Çok acilse tencere ile ısıtırız, maşrapa ile dökeriz.
8. Sıcak su gelmiyorsa diğer tarafa çevirmeyi deneyin, şaşkın ustamız sıcağı soğuğa, soğuğu da sıcağa bağlamış olabilir. Sonra köpüklü saçlarla 'Nerede bu yönetici' diye lobiye inmeyin
9. Burası doğaya dost bir tesis, sanki evinde her gün çarşaf değişiyormuş gibi her gün çarşaf değişimi isteyenlere ekonomik değil, ekolojik nedenlerden dolayı gıcık oluruz.
10. Kırk yılda bir yaylaya geliyorsunuz, onda da cimrilik yapmayın. İçin, eğlenin, güzelleşin."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum