1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İzmir'de de ayin düzenlediler
İzmir'de de ayin düzenlediler

İzmir'de de ayin düzenlediler

Hazreti Meryem'in göğe yükselişinin yıl dönümü nedeniyle İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi'nde ayin düzenlendi.

A+A-

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini'nin yönettiği ayine, farklı ülkelerden gelen Katolikler katıldı.

İncil'den bölümler ve ilahilerin okunmasından sonra Franceschi'nin kutsadığı üzüm, incir ve ekmek, katılımcılara ikram edildi.

Meryem Ana Evi'nin bahçesinde mum yakarak dilek tutan Katolikler, daha sonra ayine katıldı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde Efes Antik Kenti yakınlarında bulunan Bülbül Dağı'nda yer alan Meryem Ana Evi, Hristiyan tarihçiler tarafından Hazreti Meryem'in 101 yaşına kadar yaşadığı ve burada ölümünün ardından göğe yükseldiği yer olarak kabul ediliyor.

Efes civarında yaşayan Hristiyanlar tarafından 18. yüzyıl sonlarına dek Meryem Ana Evi olarak bilinen ve dini anma törenleri gerçekleştirilen ev, zamanla unutulduktan sonra 19. yüzyılda Almanya'da yaşayan ve Efes'e hiç gelmeyen rahibe Anna Catherine Emmerich'in gördüğü rüya üzerine Meryem Ana Evi olarak kabul edilerek kutsanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız