1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kafkaslarda savaş
Kafkaslarda savaş

Kafkaslarda savaş

Gürcistan'ın Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'ye girdiği iddiasından sonra 2 Rus savaş uçağının Gürcistan topraklarını bombaladığı belirtiliyor.

A+A-

RUS BOMBARDIMAN UÇAKLARI GÜRCİSTAN HAVA SAHASINA GİRDİ

Rusya'ya ait FU-24 bombardıman uçaklarının, Gürcistan'ın çatışmaların devam ettiği Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladığı belirtildi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Rus bombardıman uçaklarının Kareli kentindeki polis merkezini hedef aldığı ve buraya iki adet bomba bıraktığı ifade edildi.

Polis binasının zarar gördüğü belirtilen açıklamada, herhangi bir kayıp olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, iki Rus savaş uçağının Kareli, üçüncüsünün ise Gori yakınına bomba bıraktığını, Kareli'de siviller arasında yaralılar bulunduğunu söyledi.

GÜRCÜ BİRLİKLERİ, BAŞKENT TSHİNVALİ ÇEVRESİNDEKİ 8 YERLEŞİM BİRİMİNİ KONTROL ALTINA ALDI

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da çatışmaların sürdüğü ve Gürcü birliklerinin başkent Tshinvali'nin çevresindeki 8 yerleşim birimini kontrol altına aldığı bildirildi.

Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, yaptığı açıklamada, taraflar arasında dün ateşkes sağlandıktan birkaç saat sonra bölgedeki Gürcü köylerinin bombardımana tutulması üzerine askeri operasyona başlamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Gürcistan halkına sükunet çağrısında bulunan Gurgenidze, ülkede her şeyin denetimleri altında olduğunu, kurumların normal çalışmalarına devam ettiğini belirterek, ''Güney Osetya'daki anayasal düzeni sağlayana kadar operasyonların devam edeceğini'' ifade etti.

Gürcü birliklerinin, operasyonda şu ana kadar başkent Tshinvali'nin çevresindeki 8 yerleşim birimini kontrol altına aldığı bildirildi.

Gurgenidze, bundan sonra Güney Osetya'daki gelişmelerle ilgili sadece İçişleri Bakanlığının bilgi vereceğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız