1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kanseri yazdı, kanserden öldü...
Kanseri yazdı, kanserden öldü...

Kanseri yazdı, kanserden öldü...

"Çernobil'in 20. yılında Karadeniz'de Kanser" başlıklı dosya haberiyle ses getiren gazeteci Harun Yerebakan, kansere yenik düştü.

A+A-

Bir süredir karaciğer yetmezliği sebebiyle tedavi gören ve önceki gün vefat eden Türkiye Gazetesi muhabirlerinden Harun Yerebakan, memleketi Rize'de toprağa verildi.

Harun Yerebakan için Rize'nin Ardeşen ilçesi Başmahalle'deki evlerinin önünde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Ailesi, akrabaları ve sevenlerinden çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Harun Yerebakan aile kabristanlığında toprağa verildi.

Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Harun Yerebakan, meslek hayatı boyunca birçok başarılı çalışmaya imza attı. Gazeteciliğe 20 yaşında başlayan Harun Yerebakan, 22 yıl aralıksız gazetecilik yaptı.

Çevre ve sağlık konularında hazırladığı başarılı haberlerle birçok ödüle layık görüldü. Yerebakan, "Çernobil'in 20. yılında Karadeniz'de Kanser" başlıklı dosya haberiyle ses getirirken, küresel ısınmaya dikkat çeken 'Su Savaşları Kapıda/Suya Kan karışacak' haberiyle de yılın muhabiri ödülünü aldı.

Yerebakan'ın genç yaşta ölümü, ailesini olduğu kadar çeyrek asra yakın hizmet verdiği basın camiasını da üzüntüye boğdu. 42 yaşındaki Harun Yerebakan evli ve ikisi kız üç çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız