1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kapatma kararı bu ay sonu!
Kapatma kararı bu ay sonu!

Kapatma kararı bu ay sonu!

Raportör bugün dosyasını veriyor. Ak Parti'yi kapatma davasının bu ay sonunda karara bağlanması bekleniyor.

A+A-

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'ın, Yargıtay Başsavcısı tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili raporunu bugün sunuyor.

Türkiye'nin ve dünyanın nefesini tutarak takip ettiği davada önce Başsavcı Yalçınkaya iddianame için sözlü savunma yapmıştı. Daha sonra da AK Parti adına Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Başsavcı'nın iddialarına karşı sözlü olarak savunma yapmışlardı. Bu aşamadan sonra prosedür gereği dava raportöre havale edilmişti.

Alınan bilgiye göre, Raportör, beklenen raporu hazırladı ve raporun bugün Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

İçeriği henüz netleşmeyen raporun mahkemeye sunulmasından sonra rapor mahkeme üyelerine dağıtılacak. Başkan Haşim Kılıç'ın belirleyeceği bir günde de dava esastan görüşülerek karara bağlanacak. Davanın Temmuz ayı bitmeden karara bağlanacağı konuşuluyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız