1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. KARADENİZLİ BUNU DA YAPTI
KARADENİZLİ BUNU DA YAPTI

KARADENİZLİ BUNU DA YAPTI

DENİZDE, DEREDE DEĞİL OTOPARKTA ALABALIK YETİŞTİRİYOR!

A+A-

- TRABZONLU OTOPARK İŞLETMECİSİ OTOPARKTAKİ MAHSENDE 16 SENEDİR ALABALIK YETİŞTİRİYOR
- AYASOFYA MAHALLESİNDEKİ BİR BİNANIN TEMELİNDE ÇIKAN SU HAVUZ İÇİNE ALINARAK ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILIYOR

GÜRCAN YILMAZ
Trabzon’un Ayasofya mahallesinde bir otoparkın mahseninde 16 senedir alabalık yetiştiriliyor.
Davut Özkarabekir’in (35) işletmecisi olduğu otoparkın diğer otoparklardan farkı hem araçlara hem de balıklara bakılıyor olması. Otopark işletmecisi Davut Özkarabekir, otoparklarının bulunduğu binanın 1987’de inşa edildiğini hatırlatarak “O dönemde binanın altından su çıktığını fark eden müteahhit bina altına bir havuz inşa edip çıkan suyu kullanılmasını amaçlamıştı. Biz burayı 1995’de alıp otopark olarak kullanmak istediğimizde havuzun üstünü kapattık. Sonra suyun kaynak suyu olduğunu öğrendiğimizde içine sazan ve alabalık gibi çeşitli balıklar attık. Baktık balıklar gün ışığı görmeden de burada büyüyor. Biz de bunu amatör olarak zevk için alabalık yetiştirmeye başladık. Balıkları oluşturduğumuz mazgalları kaldırarak besliyoruz” dedi.

kardenizli-bunu-da-yapti2.jpg

Havuzlarında şuan için yavru alabalıklar ile 15 yaşında bir aynalı sazanın yaşadığını kaydeden Özkarabekir “Bir tek gün ışığı görmüş olan balık o diğerleri hiç görmedi. Ancak geçtiğimiz günlerde havuza bir yerden pis su sızmış ve bütün balıklar telef oldu. Bir tek bu ‘Dede’ dediğimiz sazan kaldı. Onu da yaşatmak için buradan çıkartıp evimizin bahçesindeki havuza getirip koyduk. Havuzun üstünde dut ağacı vardı, ağaçtan düşen dutları yiyerek kendine gelebildi. O günden beri dut hastası bir balık haline geldi. Esnaf arkadaşlarımız Dede için ‘Getir şunu güzelce pişirip yiyelim’ diyor ama yaşına hürmeten dokunamıyoruz” diye konuştu.
16 yıldır balıklarla haşır neşir olduklarını ifade eden Özkarabekir “Burada ekonomik bir amaç gütmüyoruz. Balıkları zevk için besliyoruz. Yavru olarak attığımız bir alabalık vardı. 2 senede yaklaşık 2 kiloya yaklaşmıştı. Sonrası malum güzelce yedik. Şimdi balıklarımız yavru. Sayıları artınca bazen biz yiyoruz bazen eşe dosta veriyoruz” şeklinde konuştu.
Davut Özkarabekir, büyüyen balıkları havuzdan alarak daha minik bir havuza attıklarını ve bu havuz ile otoparkın altındaki havuz arasında da bir boru marifeti ile kanal oluşturarak iki havuz arasında sirkülasyonu sağladıklarını sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız