1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kılıçdaroğlu&Fırat düellosu! Video
Kılıçdaroğlu&Fırat düellosu! Video

Kılıçdaroğlu&Fırat düellosu! Video

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat karşı karşıya geldiler.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, 14.30'da TBMM Basın bürosunda yapacakları tartışmadan önce Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın makamında bir araya geldiler.

Fırat Toptan ile biraraya gelmeden yaklaşık 15 dakika önce parti grup yönetimine geçti. Saat 14.00'de başlayan toplantı öncesinde ise Fırat basın mensupları ile karşılaşmamak için Toptan'ın makamına, ara koridordan geçti. Fırat'a, Toptan'ın makamına kadar AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ile Bekir Bozdağ ve birkaç milletvekili de eşlik etti. CHP'li Kılıçdaroğlu da yine aynı yöntemi kullanarak Toptan'ın makamına ara koridordan ve randevu saatinden 5 dakika önce geldi.

Tartışma salonunda mikrofon sıkıntısı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışma sürerken salonda mikrofon sıkıntısı yaşandı.

Kılıçdaroğlu ve Fırat'ın önünde bulunan ses sistemi basın mensupları ve salondakilerin duyması için yeterli olmayınca Uğur Dündar, kendi mikrofonunu sırasıyla konuşmacılara uzattı.

Tartışma yayından önce başladı
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında TBMM basın toplantı salonunda yapılan tartışma programı öncesinde iki taraf da basın aracılığıyla birbirlerine mesaj gönderdi.

KILIÇDAROĞLU: SÜRPRİZLERİM OLACAK
Düelloya yaklaşık 2 saat kala CHP'li Kılıçdaroğlu'ndan bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Köksal Toptan ile bugün yapacakları görüşmeden sonra dahi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile canlı yayında yapacağı tartışmadan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gazetecilerin sorularına cevap veren Kılıçdaroğlu, heyecanlı olup olmadığını sorulması üzerine, "Heyecan yok. Niye heyecan olsun ki! Bir tartışma olacak, hep beraber göreceğiz" diye konuştu. "Bugünkü tartışmada yeni bir sürpriz belge açıklayacak mısınız" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Her yolsuzluk olayının bir belgesi, bir sürprizi vardır. Bugünkü tartışmada da yeni sürprizler göreceksiniz. Hep birlikte kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Köksal Toptan ile bugün saat 14:00'te yapacakları toplantıdan sonra Dengir Fırat ile tartışmaktan vazgeçmesinin söz konusu olmadığını özellikle vurguladı.

FIRAT: KILIÇDAROĞLU KAFA KARIŞTIRMAK İSTİYOR
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ise, 'Bugün iki konuyu tartışacağız, Kılıçdaroğlu sürpriz diyerek insanların kafasını karıştırmak istiyor. Kesinlikle vazgeçmeyeceğim. Bugün sadece iki konuyu tartışacağız. Kılıçdaroğlu'nun sürprizleri için yeni bir toplantı yapabiliriz. İnsanların kafasını karıştırmak istiyor' dedi.

BAYKAL: TARTIŞMANIN İPTALİ MÜMKÜN DEĞİL
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın canlı yayında yapacağı tartışmanın bu saatten sonra iptal edilemeyeceğini söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüşen Deniz Baykal, çıkışta gazetecilere bir açıklama yaptı. Köksal Toptan'ın görüşmede Kılıçdaroğlu'na üslup konusunda bir uyarıda bulunmadığını dile getiren Baykal, Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar hep nazik bir üslupla, belgelere dayalı olarak konuştuğunu, bu üslubun Toptan tarafından da bilindiğini kaydetti.

Canlı yayındaki tartışmayı TBMM'deki makamında televizyondan izleyeceğini ifade eden Baykal, çıkışta Kılıçdaroğlu'nu tebrik etmek istediğini söyledi. TBMM Başkanı Toptan'ın RTÜK Başkanı Zahit Akman'a üstü örtülü istifa çağrısı yaptığını dile getiren Baykal, Zahit Akman'ın vakit geçirmeden istifa etmesi gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum