1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Konu öğretmenin mesleki gelişimi
Konu öğretmenin mesleki gelişimi

Konu öğretmenin mesleki gelişimi

TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Rize’de düzenlenen 'Öğretmenin Mesleki Gelişimi' konulu konferansa konuştu.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Türk Eğitim Derneği (TED) Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, eğitimi ekonomi ve terörün gölgesinden kurtarmak gerektiğini söyledi.

TED tarafından Rize’de ''Öğretmenin Mesleki Gelişimi'' konulu bir konferans düzenlendi. Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Talim Terbiye Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Pehlivanoğlu’ndan Rize’de yabancı dil üzerine eğitim veren bir okul açmalarını, Rize Valiliği olarak kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Konferans öncesi konuşan Pehlivanoğlu, yakın bir tarihte Türkiye’nin 81 ilinde okul açacaklarını belirterek, “Türk Eğitim Derneği 81 yıl önce kurulmuş. Bugün 22 ilde 17 bin talebesi bulunan, bir üniversitesi açacak olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 23. okulunu açacak olan yakın bir zamanda Türkiye’nin 81 ilinde okulu olacak bir dernektir. Derneğimiz özel okullarından kazandığı para ile yılda 60 milyon dolarlık imkanı olmayan öğrencilere burs sağlamaktadır” dedi.
24444
Eğitimin ekonomi ve terörün gölgesinden kurtarılması gerektiğine dikkat çeken Pehlivanoğlu, “21. yüzyılda yaşıyoruz. Artık eski dünya düzeni yok. 21. yüzyılda artık savaşlar silahlarla değil, beyinlerle yapılıyor. 21. yüzyılda ne kadar eski bir tarihiniz olursa olsun, yer altında ne kadar madeniniz olursa olsun bir önemi kalmıyor. 21. yüzyılda önder ülke olabilmek, Atatürk’ün bize bıraktığı bayrağı en önde dalgalandırabilmek nitelikli bir nüfusa sahip olmaktan geçer. Eğer nüfusunuzu nitelikli bir hale getirmezseniz, bugün Avrupa’nın en genç nüfusu olan Türkiye Cumhuriyeti’nin nüfusunu nitelikli bir hale getirmezseniz maalesef ülkemizin geleceğiyle ilgili çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalırız. Artık eğitimi ekonominin ve terörün gölgesinden kurtarmamız lazımdır. olmadan iyi bir ekonomiye sahip olamayız. Çünkü istihdam yaratacak beyinlere sahip olamayız. Eğer ekonomisi güçlü bir ülke oluşturacaksak eğitimi her şeyin üstüne koymak zorundayız'' şeklinde konuştu.

Türkiye’de halen yüzde 10 okuma yazma bilmeyen kişi olduğunu hatırlatan TED Başkanı Pehlivanoğlu ''Halen ülkemizde okul terk oranları çok yüksek. Uluslararası kalibrasyonda insan yetiştirmekte sorun yaşıyoruz. bizim için gerekli olan ciddi bir irade ile eğitime gerekli önemi vermektir. Öğrenci odaklı eğitime geçtik ancak öğretmenleri unuttuk. Sanayi çağında yetişmiş öğretmenlerin öğrenci merkezli bir eğitime adaptasyonunu atladık. Gerekli kaynağı öğretmenlerin gelişimine ayıramadık. Şimdi bina yapılması için ayrılan kaynakların öğretmen yetiştirilmesi için ayrılması gerektiğine inanıyoruz'' diye konuştu.
24445
Rize Valisi Seyullah Hacımüftüoğlu, desteklerinden dolayı TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu teşekkür plaketi takdim etti. Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Eski Talip Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ''Öğretmenin Mesleki Gelişimi'' konusunda öğretmenlere bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız