
Köyler referanduma gidiyor
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bir köy ile başka köyün bir mahallesinin, Çamlıhemşin belediyesine katılmak üzere dilekçe verdiler
Çamlıhemşin'de bir köy ile başka bir köyün bir mahallesinin, Çamlıhemşin belediyesine katılmak üzere dilekçe vermeleri üzerine bu yerlerde referandum yapılacak.
Çamlıhemşin'e bağlı Kadıköy köyü ile Topluca köyünün Yağmurlu Mahallesi, Çamlıhemşin Belediyesi sınırlarına katılmak için kaymakamlığa dilekçe ile başvurdular. Bunun üzerine Rize Mahalli İdareler İl Müdürlüğünce, yapılan müracaat doğrultusunda söz konusu yerlerde 2 Kasım'da referandum yapılması kararlaştırıldı.
Kadıköy köyü muhtarı Abbas Kaboğlu, köylerinin 200 nüfusu olduğunu, ancak yeterli hizmet veremediklerini belirterek, ''Köyde yaptığımız değerlendirmede daha iyi hizmet alabilmek için Çamlıhemşin Belediyesine katılmayı uygun gördük. Bunun için de Kaymakamlığa müracaat ettik'' dedi.
Resmi yazışmaların tamamlandığını ifade eden Kaboğlu, 2 Kasımda yapılacak referandumda Çamlıhemşin Belediyesine katılma kararı çıkacağına inandığını kaydetti.
HABERE YORUM KAT