1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kurt puslu havayı sever!
Kurt puslu havayı sever!

Kurt puslu havayı sever!

İstanbul Güngören'de kısa aralıklarla patlatılan 2 bomba ortalığı kan gölüne çevirdi. Aynı saatlerde Bingöl'de de karakola baskın yapıldı...

A+A-

GÜNGÖREN'DE BOMBALAR PATLATILDI
Güngören'de meydana gelen patlamayla ilgili İstanbul Valisi Güler terörist saldırıda 16 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken yaralı sayısının 154 olduğu belirtiliyor. 

BİNGÖL'DE KARAKOLA SALDIRI
Bingöl'de teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla polis merkezine saldırı gerçekleştirildi. Polisin cevap vermesi üzerine bir terörist ölü ele geçti.




İSTANBUL GÜNGÖREN:
Eylemin PKK tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Bölgede emniyet yetkilileri yeni şüpheli paket ihbarı aldıkları gerekçesiyle bölgeyi boşaltmaya çalışıyor.

Bölgeye sürekli ambulans sevkiyatı yapılıyor. Bölgede 50 dolayında işyeri ve evin camlarının kırıldığı belirtiliyor.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER



İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'deki iki ayrı patlamada 16 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Vali Güler ilk patlama sonrasında olay yerine gidenler olduğunu bu patlamdan sonra ikinci patlamanın meydana geldiğini belirterek ellerindeki görüntülerle olayı çözeceklerini söyledi. Güler, canlı bomba olmadığını çöp kovasına konan bombanın patlaması sonucu olayın gerçekleştiğini açıkladı.

Vali Güler şu açıklamayı yaptı : Bir patlayıcı ve çok yoğun bir kalabalığın olduğu yerde patlama meydana gelmiştir. İlk patlamadan sonra olay yerine vatandaşların gitmesi sonrasında 50 metre uzakta ikinci bir patlama meydana gelmiştir. Patlama plastık patlayıcı olmadığı düşüncesindeyiz. Parça tesirli patlayıcı kullanılmıştır. Çöp tenekeler ve yerdeki kaldırımlara verdiği tahribat çevrede oluşan tahribat bize bunu göstermektedir.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Vali Muammer Güler, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini ifade etti.

MOBESE KAMERALARI İNCELEMEDE

Hain terör saldırısını gerçekleştirenleri bulmak için MOBESE kameraları incelemeye alındı.

ÖNCE SES ARDINDAN GERÇEK BOMBA PATLATILDI!
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, patlamaların meydan geldiği bölgeye gelerek inceleme yaptı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, patlamaların meydana geldiği Güngören'de incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklama yapan Devlet Bakanı Yazıcı, "Bir ses bombası patlıyor. Daha sonra vatandaşlar toplanmış. Sonra çöp bidonundaki patlama meydana gelmiş. Saldırının hain kişiler veya kişilerce yapıldığı belli ama o kim henüz belli değil. Saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka bulunacaklar" dedi.

Vali Güler ise "Cumhuriyet savcılarının da gözetimde bomba ekipleri ve diğer ekipleri olay yerinde tüm delilleri değerlendiriyorlar. En küçük delilin de önemi var. Temizlik çalışması yapılacak ve ardından hayat normale dönecek." diye konuştu.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Yaralıların, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel İstanbul İlgi Hastanesi, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

 

Alınan bilgiye göre, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Aleyna Çelik, Dursun Ali Aydemir ve Murat Ağca (14) hayatını kaybetti.

 

Alınan bilgiye göre, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılanlardan Fadime Beşkan, Bahçelievler JFK Hospital İstanbul'a kaldırılan Macide Aydın (52), Özel İlgi Hastanesi'ne kaldırılan Hayrettin Güler ve Şeyma Özkan ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Taha Yıldız'ın (5) hayatını kaybettiği belirlendi.

 

Olayda yaralananlardan ismi tespit edilen diğer kişiler ve bulundukları hastaneler ise şunlar:

 

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Tahir Yıldırım, Uğur Kılıçarslan, Dilek Karahan, Neriman Güner, Hikmet Ali Erin, Remzi Tanrıkulu, Buse Hazarlı, Selma Koska, Nurten Süpürgeci, Bekir Demir, Erdi Kılıçsoy, Süleyman Çamur, Erdal Çelebi, Rahime Güneşgil, Sebiha Karınca, Ahmet Karınca, Sabriye Karınca, Vedat Karınca, Hayriye Yardım, Mehmet Turan, Başaran Üstünel, Yılmaz Erinç, Gülsüm Irazlı.

 

JFK Hospital İstanbul: Furkan Kuru, Enver Menekşeoğlu, Fikriye Çamlıbel.

 

Güngören Özel İlgi Hastanesi: Muhtar Gelve, Yasin İnceyılmaz, İbrahim Aykut, Gülşah Keçeci, Samet Algül, İrfan Fırat.

 

International Hospital: Bedir Onur Dağdeviren.

 

Güngören'deki Özel Kolan Hastanesi: Ramazan Kırıktaş, Selçuk Satil, Özcan Güneş.

 

Bağcılar Devlet Hastanesi: 4 yaralı var, 7 yaralı da tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Semih Maden, Tuğba Gök, Sümeyye Bilgi, Abdullah Dinleyici, Himmet Ali Erinç, Mehmet Durak, Kamuran Altıkardeş, Emine Gök, Elmas Ercan, Fatma Kaboğlu.

 

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi: Süleyman Özdemir, İrfan Özyalçın, Ali Osman Yiğit.

 

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi: Şaban Sakarya, Asım Balkan, Bekir Uslu, Saffet Kaya, Onur Bozkurt, Ali Osman Aydemir, Bekir Dağdeviren, Perihan Özkul, Umut Aydın, Onur Aydın, Songül Demirpolat, Yunus Emre Azizoğlu, Nilgün Yücel, Abdullah Dinleyici, Yakup Geridönmez, Mehmet Demirpolat, Feyat Yasak, Sadık Kılıç, Remzi Tanrıkulu ve 3 yaşında ismi belirlenemeyen bir çocuk.

 

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Mehmet Koç, Ahmet Yıldız, Oya Kuş, Aslıhan Korkmaz.

 

Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Yeşim Azali, Zeynep Atakol, Sanem Gelve, Hanife Kağızmanlı, Tahsin Kalkanoğlu, Şengül Yıldızlı, Gülsüm Gazi.


________________________________________________________

VE BİNGÖL
Polisin karşılık verdiği saldırıda çıkan çatışmada 1 terörist silahı ile birlikte ölü, 1 terörist ise yaralı olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 22.30 sıralarında Bingöl merkez Kültür Mahallesi'nde bulunan Asayiş Ekipler Amirliği'ne 3 terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Kapı önünde nöbet tutan polislerin karşılık vermesi ile bir süre sıcak temas sağlandı. Bölgeye çok sayıda polis sevk edilirken, teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında zaman zaman çatışma yaşandı.

Çatışmada 1 terörist silahı ile birlikte ölü, 1 terörist ise silahı ile birlikte yaralı olarak ele geçirildi. Yaralı terörist olay yerine gelen ambulansı ile Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaçan 1 teröristin yakalanması operasyonların devam ettiği belirtildi. Saldırı sonrasında Bingöl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, olay yerine gelerek incelemeleri takip etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız