1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Mahalle kavgasını büyütmeyin!
Mahalle kavgasını büyütmeyin!

Mahalle kavgasını büyütmeyin!

Başbakan Erdoğan, bir malledeki gösteriyi tüm yurda yayarak kasıtlı haberler yapıldığını öne sürerek, 'Olay yoksa arşivden veriyorlar' dedi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kimse bu ülkede bir kaos varmış gibi ülkenin tüm sathını bir çatışma alanıymış gibi kurumlarımızı birbirleriyle kavga halindeymiş gibi göstermeye çalışmasın'' dedi.

Erdoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün 55. yıl kutlamaları ve 55 projenin ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, DSİ'nin 55 yıl önce yani kendisinin doğduğu yıl kurulduğunu dile getiren Erdoğan, su depolama kapasitesinin de son 7 yılda büyük oranda artırıldığını söyledi.

Erdoğan, tüm yapılanları Ankara'da koltuğunda izleyerek değil, bizzat giderek gördüğünü belirterek, tüm bu yapılanların inanç istediğini, inancın tekeden bile süt çıkartabileceğini kaydetti.

Sulamanın tüm ülkenin tamamı için büyük ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Erdoğan, ülkenin bütün topraklarını bir uçtan bir uca suyla donatacaklarını, ''su akar Türk bakar'' dönemini kapatıp ''su akar Türk yapar'' dönemi yaptıklarını belirtti. Türkiye'nin sanıldığının aksine su zengini olmadığını söyleyen Erdoğan, içme sularının kullanma suyu olarak park ve bahçe gibi yerlerde harcanmaması için biyolojik arıtma tesisleri yaptıklarını ifade etti.

Erdoğan, baraj ve göletlerde artık açık kanalet sistemine son vererek, kapalı sisteme geçeceklerini, yoksa buharlaşma ve kaçaklarla baş edilemeyeceğini anlatarak, tüm çalışmaları verim ekonomisine çevireceklerini dile getirdi.

Ülke olarak tüm su kaynaklarından son damlasına kadar yararlanmak gerektiğini ifade eden Erdoğan, GAP ve KOP projelerine atıfta bulunarak 2013'e kadar bu projenin etkilediği alanlara rahmet ve bereket yağacağını kaydetti. Erdoğan, Güneydoğu'nun makus talihini yenecek adımlar attıklarını dile getirerek, buralara yapılacak çalışmalarda ülkenin kendi öz kaynaklarının kullanacağını söyledi. Akarsulara gerdanlıklar takıp suyu enerjiye çevirdiklerini bildiren Erdoğan, Türkiye'nin sınırsız petrol rezervi ve altın madeni olmadığını bunların yerine öz güveni, tarihi, kültürü ve sorun çözme yeteneği bulunduğunu kaydetti.

''TÜRKİYE'Yİ, GÜVEN, İSTİKRAR, HUZUR İÇİNDE GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ''
Erdoğan, yapılan duble yol ve dersliklere de işaret ederek, muhalefetin ''ne yaptınız ki'' dediğini kaydetti. Muhalefetin Bozüyük-Mekece yolunu bile kendilerinin başlattığını iddia ettiklerini söyleyen Erdoğan, bu yolun açılışını bir süre sonra yapacaklarını, böylece Bozüyük-Sakarya arasındaki tüm ölüm virajlarının ortadan kalkacağını anlattı.

Erdoğan, muhalefetin hızlı treni de kendilerinin yaptığını savunduklarını belirterek, ''Yalanın bu kadarı olur da yalanın faizlisini şimdi öğreniyorum'' dedi.

Yapılan toplu konutlara da dikkati çeken Erdoğan, tüm bu yapılanların muhalefet partilerince görülmesine rağmen kendileri için önemli olanın milletin bunu görmesi olduğunu kaydetti.

Erdoğan, 81 ile üniversite yaptıklarını ve yapılanların yeterli olmadığını, daha da fazlasını başarmak zorunda olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: ''Türkiye'yi güven, istikrar, huzur içinde geleceğe taşıyacağız. Bunu başarmak için Türkiye'ye ayak bağı olmuş, Türkiye'nin hızını kesmek için tüm maharetlerini ortaya koyanlardan Türkiye'yi arındırmak ve Türkiye'yi yavaşlatan, her meseleden kurtulmamız gerekiyor. Yıllarca kirli oyunlarla, kirli planlarla, kirli senaryolarla, hukuk dışı engellerle, Türkiye'ye vakit kaybettirdiler. Türkiye'nin kaynaklarını heba ettiler. Bizim kardeşliğimize kastederek aramıza nifak sokmaya çalışarak Türkiye'yi oyaladılar, yavaşlattırdılar. Türk dediler, Kürt dediler, Laz dediler, Çerkez dediler, Gürcü, Roman dediler, şu dediler, bu dediler. Ama biz 'bunların hepsi saygındır, kabulümüzdür' diye hepsini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında topladık, topluyoruz. Millet olma şuurundan bizi kimse koparamaz. Onun için tek millet dedik, tek vatan, tek bayrak dedik. Yaratılanı Yaradandan ötürü sevdik.''

Erdoğan, insanları ayırt etmeksizin değer verdiklerini ve sevdiklerini, hiç kimseyi özürlü ya da sağlam diye ayırt edemeyeceklerini kaydederek, özürlüler yasasını da kendilerinin çıkardığını söyledi.

Son dönemde milletin moralini bozmaya yönelik girişimlerin olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Kimse iktidarımızı ayrımcılıkla, hükümetimizi ayrımcılıkla suçlayamaz. Kim bu ifadeleri kullanıyorsa bizzat kendisi ayrımcıdır. Ülkemizin ilerlemesini, kalkınmasını, büyümesini, güçlenmesini hazmedemiyorlar. Bizi yolcuğumuzdan alı koymaya çalışıyorlar. Milletim bu oynanan oyunları görsün. Bu kirli eylemlerin kirli senaryoların, neye hizmet etmek istediğini çok iyi görsün, çok iyi anlasın'' diye konuştu.

Ülkede Alevi, Sünni ayrımcılığı yapıldığına da işaret eden Erdoğan, tüm inançlara saygılı olduklarını vurguladı. Erdoğan, ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'' ve ''demokratik açılım'' çalışmalarına da atıfta bulunarak ''Tabii ki terör öncelikli sorunumuz ve terörle mücadeleyi kararlı bir biçimde sürdüreceğiz'' dedi.

Erdoğan, ülkede Türk, Kürt, Laz herkesin sorunları bulunduğunu, tüm bu sorunlara aynı şekilde eğildiklerini ve Başbakan olarak kendisinin hepsine aynı mesafede bulunduğunu kaydederek, ''Kimse bu ülkede bir kaos varmış gibi ülkenin tüm sathını bir çatışma alanıymış gibi kurumlarımızı birbirleriyle kavga halindeymiş gibi göstermeye çalışmasın'' dedi.

Televizyonlar açıldığında durmadan aynı görüntülerin döndüğünü, sanki Türkiye'nin her noktasında bu tür şeylerin yaşandığının gösterilmeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: ''Niye böyle yapıyorsunuz. Bir mahallede olay oluyor, sanki ailenin tamamında bu olay var. Millet demoralize oluyor. Bunları devamlı döndürüyorlar. Olay yerinde değilseler arşivden veriyorlar. Gazeteye bakıyorsunuz böyle. İnanın kasıtlı planlı yapıyorlar. Kirli senaryolarını uygulamak amacıyla yapıyorlar. Ne yazık ki muhalefet te medya da bu kirli senaryoya bileyerek ya da bilmeyerek destek sağlıyor. Planlayanların ekmeklerine yağ sürüyor. Rahatsızlığın nedeni Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, kendi içinde ve bölgesinde itibarlı bölge haline gelmesi. Burada olduğu gibi Türkiye'nin barajlara kavuşması. Bunu engellemeye, bunu durdurmaya kardeşlik projesini baltalamaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi bu kutlu yürüyüşünden kimse alıkoyamaz.''

''TÜRKİYE İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ''
Erdoğan, Aşık Veysel'in ''uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece'' sözlerini hatırlatarak, ''Moralleri bozarak karamsarlığı pompalayarak lokal eylemleri istisnai olayları istismar ederek hiç kimse kendine bir paye toplamasın. Atılan bazı adımlar var ki bunlar bizleri de üzüyor. Biz basiretli milletiz. Basiretli bir ecdadının torunlarıyız. Bu oyunlara da gelmeyeceğiz. Hepimizin derdi ortak sorunları, ortak ülküsü istiklal ve istikbali ortaktır. Türkiye için birlikte çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, Muharrem ayının içinde bulunulduğunu ayrıca miladi olarak yılbaşının geldiğini ifade ederek, yeni yılın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmasının ardından Erdoğan, 55 projenin 12'sinin açılışını görüntülü bağlantı kurularak gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra tüm tesislerin açılışını kürsüde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Korkut Özal'ın da katılımıyla kurdeleyi keserek hizmete açtı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız