1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Michael Jackson hayatını kaybetti
Michael Jackson hayatını kaybetti

Michael Jackson hayatını kaybetti

Ünlü pop yıldızı Michael Jackson'ın (50) evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı...

A+A-

Jackson'ın evine giden acil servis görevlileri eve ulaştığında, ünlü yıldızın nabzının atmadığı ve bütün çabalara rağmen hayata döndürülemediği belirtildi.

Los Angeles Times gazetesi, internet sitesindeki haberinde, belediye ve polis yetkililerine dayanarak, "pop yıldızı Michael Jackson'ın derin koma halinde hastaneye varmasının ardından ölü olduğu doktorlar tarafından ilan edilmiştir" ifadesini kullandı. AP de durumdan haberdar olan bir kişinin kendilerine Jackson'ın öldüğünü söylediğini bildirdi. Kalp krizi geçiren Jackson'ın evine giden acil servis görevlileri eve ulaştığında, ünlü yıldızın nabzının atmadığı ve bütün çabalara rağmen hayata döndürülemediği belirtildi. "Görevliler eve ulaştığında Jackson'ın öldüğü belirtilirken", hastanede de ünlü yıldızın hayata döndürülmeye çalışıldığı, ancak bütün çabalara rağmen tepki vermediği belirtildi. AP'nin haberine göre ise Los Angeles Times gazetesi, Jackson'ın hastaneye ulaştırıldığında "nefes almadığını" yazdı.

SAHNELERE GERİ DÖNMEYİ PLANLIYORDU

Uzun süredir sahnelerden uzak olan Jackson, önümüzdeki ay Londra'da vereceği bir dizi konserle sahnelere geri dönmeyi planlıyordu. Hayatı boyunca 13 Grammy ödülü alan şarkıcının, toplam albüm satışlarının şimdiye kadar 750 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. 2005 yılında çocuk tacizi suçlamasıyla yargılanıp, beraat ettikten sonra inzivaya çekilen ünlü şarkıcının sağlığı konusundaki endişeler uzun süredir dile getiriliyordu. 29 Ağustos 1958'de ABD'nin Indiana eyaletinin Gary kasabasında doğan Michael Jackson, 9 çocuklu bir ailenin 7. çocuğu idi. Jackson'ın Prince Michael I, Paris Michael ve Prince Michael II adlı üç çocuğu var.
HAYRANLARI VE MÜZİK DÜNYASI YASTA

Pop müziğin kralı Michael Jackson'ın ölümü, hayranlarını ve müzik dünyasının birçok ünlü ismini yasa boğdu. Elvis Presley'in kızı, Michael Jackson'ın eski karısı Lisa Marie Presley, şaşkın olduğunu, sanatçının ölümünden duyduğu üzüntüyü kelimelerle ifade edemeyeceğini söyledi. Liste başı olan 3 albümünde Jackson ile çalışan yapımcı Quincy Jones, üzüntüsünü "bu beklenmedik ve trajik haberle harap oldum. Bu genç yaşında bizi terk etti. Söyleyecek bir şey bulamıyorum" sözleriyle ifade ederken, sanatçının yakın arkadaşları Elizabeth Taylor ile Brooke Shields, büyük bir yıkım yaşadıklarını söyledi. Madonna da yaptığı yazılı açıklamada, "kendimi ağlamaktan alamıyorum. Her zaman Michael Jackson'a özendim. Müzik dünyası çok büyük bir yıldızını kaybetti" diye konuştu. Şöhreti henüz çocukken, kardeşleriyle kurduğu "Jackson 5" adlı grupla yakalayan, müzik dünyasına kazandırdıklarının yanı sıra hayat tarzı ve hakkındaki seks skandallarıyla da gündeme gelen Michael Jackson'ın ölümü, dünya genelindeki milyonlarca hayranını da büyük bir üzüntüye gark etti.
13 KEZ GRAMMY ÖDÜLÜ ALDI

Elvis Presley gibi genç yaşta ölen Michael Jackson, henüz çocukken tanıştığı şöhreti, hem müzik dünyasına kazandırdıklarıyla, hem de hakkında çıkan skandal haberlerle sürekli gündemde kaldı. Şöhret basamaklarını 1970'li yılların başında çıkmaya başlayan Jackson, kariyeri boyunca 13 kez Grammy ödülüne layık görüldü ve gerek satış rakamlarıyla, gerekse aldığı ödüllerle müzik dünyasında tüm zamanların en başarılı isimlerinden biri olarak tarihe ismini yazdırdı. Jackson, 14 şarkıyı müzik listelerinde bir numaraya taşıdı ve albümlerinin neredeyse 750 milyondan fazla kopyası satıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız