1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Milliler Yunanistan'a yenildi GOL
Milliler Yunanistan'a yenildi GOL

Milliler Yunanistan'a yenildi GOL

EURO 2008 Elemeleri C Grubu'nda Türkiye, konuk ettiği Yunanistan'a kötü bir oyun sonrası 1-0 yenilerek işi zora soktu

A+A-

Rakibine şimdiye kadar hiç yenilmeyen millilerimiz, 8 maçta 6 galibiyet aldı, 2 kez de berabere kaldı.

Karşılaşma öncesi şehitler için tezahüratlar atıldı.

Statta 'Konuk takımın milli marşı çalarken, lütfen ıslıklamayın, saygı gösterin'' diye uyarı anonsu yapıldı. Bu uyarılara rağmen Yunanistan Milli Marşı çalınırken, taraftarlar ıslıklarla protestoda bulundu.

Birçok sporsever stada giremedi. Biletler karaborsada 300 YTL'ye kadar çıktı.

Milliler, Yunanistan karşısında tel tel döküldü. Maçın başından sonuna kadar kontrolü elinde tutan Yunanistan, girdiği birçok net gol pozisyonundan yararlanamadı. Fatih Terim'in sahaya sürdüğü kadro oyunun hiçbir bölümünde futbol adına ortaya bir şey koyamadı.

Girdiği pozisyonları cömertce harcayan Yunan Takımı, 79. dakikada Amanatidis ile Milliler'ı yıkan golü buldu. Son dakikalarda gol için doldur boşaltlarla gol arayan Ay-Yıldızlı ekip ataklarından sonuç alamadı.

 

Tribünlerden Milliler'e protestolar yükseldi. Taraftarlar son dakikalarda Teknik Patron Fatih Terim'i de istifa çağırdı.

Yunanistan'a Ali Sami Yen'de 1-0 kaybeden Milliler 18 puanda kalırken, Norveç 2-0 galip gelerek 20 puanla 2. sıraya yerleşti. Bu durumda Türkiye Norveç ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmayı mutlaka kazanması gerekiyor.

Maçın başlama saatinden çok önce stada gelerek yerlerini alan seyirciler 1-0 mağlubiyet sonrası çıldırdı.

Maçın başından Yunanistan'ın golüne kadar büyük destek veren seyirciler gol sonrası başta Terim olmak üzere tüm oyuncuları yuhaladı.

Maç esnasında Aurelio dışında tüm oyuncuları, ayaklarına top geldiği anda ıslıklayan seyircilerden bazıları ''Terim istifa'' diye bağırırken, kapalı tribünün ortasındaki bir grup taraftar ise Terim'e destek verip, ''İmparator Fatih Terim'' ve ''Ulusoy istifa'' diye tempo tuttu. Bunun üzerine diğer taraftarlar, bu gruba tepki gösterdi.

Maç sonunda ise Yunanistan Milli Takımı ayakta alkışlandı.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) grubundaki 10. maçında Yunanistan'a 1-0 yenilerek finallere katılma yolunda ağır yara alan Türkiye, son dönemde galibiyete de hasret kaldı.

Yunanistan, bu sonuçla Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeyi garantiledi.

Grubumuzda diğer karşılaşmada ise, Norveç, Bosna deplasmanından 3 puanı 2 golle aldı. (2-0)

 

PUAN DURUMU


KALAN MAÇLAR


17 Kasım Cumartesi

Moldova - Macaristan

Norveç - Türkiye

Yunanistan - Malta Bosna&Hersek (Bay)

 

21 Kasım Çarşamba

Türkiye - Bosna&Hersek

Malta - Norveç

Macaristan - Yunanistan Moldova (Bay

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum