
"Nazmiye Cevşen'im Nerede?"
Kişiye göre ettiği muamele ile Türk siyasi tarihinde ayrı bir yeri olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Erdoğan'ı bakın nasıl karşılamış
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilgili her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor.
Masasının üzerine kitapları misafirlerine uygun şekilde yerleştirdiği söylenen Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "Cevşen-i Kebir" ile karşılamış. Süleyman Demirel, bundan 6 yıl önce kendisine 'geçmiş olsun' ziyaretine gelen Erdoğan'la oldukça keyifli bir sohbet yapmış ve bazı tavsiyelerde bulunmuş.
Bu anekdot, Başbakan Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan'ın kaleme aldığı "Tarihe Düşülen Notlar" isimli kitapta yer alıyor. Erdoğan, Moldova'ya yaptığı ziyarette talihsiz bir kaza geçirerek ayağını kıran Demirel'i 30 Aralık 2004'te bakanlarıyla birlikte ziyaret etmişti. Demirel'in başucunda bulunan üzeri kitaplarla dolu sehpa ziyaretçilerin dikkatini çekmiş. Verilmek istenen mesajı Yalçın Akdoğan, şöyle anlatıyor: "Bir yanda Bill Clinton'un My Life adlı kitabı, diğer yanda Cevşen-i Kebir duruyordu. Demirel, tüm bu ayrıntıların nasıl bir mesaj verebileceğini çok iyi bilirdi ve her türlü ayrıntıyı özenle düzenlerdi."
O günlerde Güneydoğu Asya'da büyük bir deprem faciası yaşanmıştı. Üzüntüsünü dile getiren Demirel hissiyatını şöyle aktarıyor: "Doğanın kudreti diyorlar, biz ise ilahi takdir diyoruz. Ne yapılırsa yapılsın aciz kalınan bir nokta oluyor."
HABERE YORUM KAT
yaa bu adam ölmedi gitti 50 senedir türk halkinla dalga geciyor
Yanıtla (0) (0)Bir zamanlar muhafazakar görünüp sömürenlerin şimdi gerçek yüzü gizlenemeyecek kadar ortada. Riyakarlığın ortaya çıkması, inandırıcılığın kaybolması çok kötü. Allah kimseyi bu hale düşürmesin.
Yanıtla (0) (0)Hayatta en tehlikeli insan kutsalları kullanandır ve en kutsalı şahsi menfaatı için kullanan bir insan o fikre ait değildir.Cevşeni masaya koymakla kalbe koymak farklıdır.onu kalbine yerleştiremeyen ne yaparsa yapsın samimi olamaz.
Yanıtla (0) (0)İnsan ok gibi dik olmalı ;yay gibi eğri değil.Bu dünyada insanları görsel olarak kandırırsınız ama Allah'ın huzurunda aslınız belli olur.Riyakarlıktan hesaba çekilebilir insan.Ötede seni kurtaracak bir eserin yoksa buradakilere de kıymet verme.Ne demiş Mevlana" ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol."