1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kalkınma Ajansı'na hakkımız Saklı!
Kalkınma Ajansı'na hakkımız Saklı!

Kalkınma Ajansı'na hakkımız Saklı!

Başvurusu geçerli adaylar arasında mülakat yapılması beklenirken, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun doğrudan aday belirlemeye girişmesi tepki çekti.

A+A-

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerini kapsayan Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun bir anlamda yöneticisi konumunda olacak Genel Sekreter'in alımıyla ilgili yaptığı ilana 10 müracaat gerçekleşirken, mülakat bekleyen adaylar dünkü toplantıda alınan kararla şok oldular.

Mülakat bekleyen adaylar, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun doğrudan aday belirlemeye girişmesi ile hayal kırıklığı yaşadılar. Adaylar arasında tek rizeli ise Çaykur Şube Müdürü Ali Rıza Saklı oldu.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında dün yapılan Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısında genel sekreterlik atamasıyla ilgili olarak iki isim belirlendi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na sunulan iki ismin Ürgüp Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ve Başbakanlık Uzmanı Necati Yamaç olduğu öğrenildi.

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerini kapsayan Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında yapıldı. Yapılan toplantının en önemli gündem maddesini oluşturan Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne atanacak olan isimle ilgili olarak iki ismin belirlendiği, bu isimlerin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na sunulduğu belirtildi. Belirlenin iki ismin Ürgüp Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ve Başbakanlık Uzmanı Necati Yamaç olduğu kaydedildi.

Toplantıya Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Giresun Valisi Mustafa Yaman, Ordu Valisi Orhan Düzgün, 6 ilin belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve Ticaret Sanayi Odası başkanları katıldı. Rize ve Ordu Valileri Kalkınma Ajansı toplantısına ilk kez katıldı.

Toplantıya sel felaketi nedeniyleArtvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ile belediye başkanı, il genel meclisi başkanı ile TSO başkanı katılamadı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Vali Kızılcık, "Kakınma ajansının bir nevi yöneticisi konumunda olacak olan genel sekreterin niteliklerinin belirlenmesi ve ilan edilmesi idi. Bu güne kadar 10 müracaat oldu. Bunları değerlendireceğiz. Ajansını binasının satın alınması konusunu konuşacağız" dedi.

Toplantı sonrası Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, toplantının en önemli gündem maddesi olan Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği'ne yapılacak atama konusunda açıklamada bulundu. Vali Kızılcık, Genel Sekreterlik için 10 adayın müracaat ettiğini ve bu adaylar içerisinden oy birliği ile alınan kararla belirlenen Ürgüp Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ve Başbakanlık Uzmanı Necati Yamaç'tan birinin atanmak üzere Bakanlığın onayına sunulacağını söyledi.

Yapılan toplantıda müracaatların 7 tanesinin yeterliliği olduğu ve bu nedenle bu isimlerin oylamaya alındığı kaydedildi.

Yönetim toplantısında genel sekreterlik için oylamaya tabi tutulan başvuruların sahipleri şunlar; Çaykur Şube Müdürü Ali Rıza Saklı, Gümüşhane Üniversitesi’nde Yrd. Doç Atakan Aksoy, Ürgüp Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, Akçaabatlı Lokman Altun, . Başbakanlık Uzmanı Necati Yamaç, KTÜ Öğretim Üyeleri Ömer Ayçiçek ve Talha Ustaömeroğlu.

Başvurusu geçerli adaylar arasında mülakat yapılması beklenirken, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun doğrudan aday belirlemeye girişmesi ise tepkilere neden oldu.

Başvurusu geçerli sayılanlar arasında tek Rizeli Çaykur Şube Müdürü Ali Rıza Saklı oldu.

ALİ RIZA SAKLI
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Genel Sekreterliğine başvuran Çaykur Şube Müdürü Ali Rıza Saklı kimdir?

239811964 yılında, Rize’nin Çayeli İlçesi, Sırt Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Çayeli Lisesi'nde okudu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü'nden 1984'te mezun oldu. 1987’de Çayçılar Çay Sanayi A.Ş. Çay Fabrikasında işletme şefi olarak göreve başladı.

1988'de Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Sabuncular Çay Fabrikası'nda memur olarak göreve başladı.

1995 yılında, Türkiye Milli Kültür Vakfı'nın düzenlediği "Demokrasi ve Ahlak" konulu araştırma eser yarışmasında "Türklerde Demokrasi ve Ahlak Münasebetleri" adlı çalışması ile (ilk iki derecenin bulunmadığı yarışmada) üçüncülük ödülü aldı.

1997 yılında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Satınalma Dairesine tayin edildi.

1997 yılında Satınalma Dairesinde önce “Şef” sonra “Uzman” kadrolarına atandı

2007 yılından beri, Yatırım Malzemeleri ve Dış Alımlar Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.

2001–2002 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde (TODAİE) "Kamu Yönetimi" alanında "Yüksek Lisans" eğitimi aldı.

2004 yılında "Çay Sektöründe Sorunlar ve Çözüme Yönelik Model Arayışları" konulu "Yüksek Lisans Tezi" kabul edildi.

Halen Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde (TODAİE) “Yönetim Bilimleri” alanında doktora yapmaktadır. Doktora çalışmalarında doktora yeterliğini kazanmış olup, “Stratejik Yönetim ve Kurumsal Yönetişim İlişkisi” konulu tezin yazımı aşamasındadır.

"Türk Çayının Dünü ve Bugünü" başlıklı kitabı Kaktüs Yayınları'nca yayımlandı. Çeşitli konularda bilimsel araştırma ve kültür yazıları kaleme aldı, Yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı.

Avrupa Birliği TR 90 (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı – Turizm ve Çevre Altyapısı Hibe Programı çerçevesinde, “Ağaran Şelalesi Turizm Altyapı Projesi’ni yazarak çalışmalara katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtma Fonu’na sunulan ve kabul edilen çeşitli projeler kaleme aldı.

Evli ve üç çocuk babası olan Saklı, iyi derecede İngilizce biliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum