1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rıfat'ın organları 2 kişiyi yaşattı
Rıfat'ın organları 2 kişiyi yaşattı

Rıfat'ın organları 2 kişiyi yaşattı

Rize'de geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki güreşçi Rıfat Tatlıtürk'ün organları, Samsun'da 2 kişiye hayat verdi.

A+A-

Rize'nin İyidere ilçesinde bulunan Dursun Ali Erbaş Güreş Okulu'nda 1.5 yıldır yatılı kalan ve aynı zamanda güreş sporu ile ilgilenen İyidere Çaysan İlköğretim Okulu öğrencisi Rıfat Tatlıtürk (14), 4 gün önce yatılı kaldığı okulda rahatsızlandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne kaldırılan genç sporcu, burada hayatını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen ve kurtarılamayan Rıfat Tatlıtürk'ün organları ailesi tarafından bağışlandı.

Tatlıtürk'ün karaciğeri ve korneası Ankara'dan gelen özel bir ekip tarafından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne götürülürken, böbrekleri de Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde 3 yıldır böbrek hastası Ordulu Musa Öztürk (34) ile 7 yıldır böbrek bekleyen Ömer Kırca'ya (29) nakledildi.

Musa Öztürk, genç sporcunun kendilerine yeni bir hayat verdiğini, Ömer Kırca ise yıllardır bekledikleri organa genç bir öğrenci sayesinde kavuştuklarını kaydetti.
OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya da, organ bağışının önemini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum