1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. OBAMA SİNAGOG'DA NE DEDİ?
OBAMA SİNAGOG'DA NE DEDİ?

OBAMA SİNAGOG'DA NE DEDİ?

Obama'nın hep umut veren yönlerine baktık, bir de bu yönleri var...

A+A-

Aktifhaber Amerika Temsilcisi Ömer Bayraktar Yazıyor...

Obama...Gazze..... Tamirci!!!

"Change" (degisim) sloganiyla ezici bir çoğunlukla seçimi kazanıp Amerika'nın ilk siyahi Başkanı olan Barack Obama'ya sadece Amerikan halkı değil bütün dünya umutla bakıyor.

Özellikle 8 yılı savaslarla gecen Bush döneminden sonra Obama'nın baskan olmasına en çok Müslümanlar seviniyordu.

Ne yazik ki bütün bu sevinçler İsrail'in Gazze'de yaptigı katliamla daha başlamadan yok oldu. İsrail'in Gazze'de yaptigı katliamda 1300 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen Obama İsrail'e destek vermede geri kalmadı.

Obama'nın bu tutumuna anlam veremeyen Müslümanlar hayal kırıklığına uğradı.

Gazze katliamı Obama'ya gore; Dünyanın Yeniden Tamiri
Aslında Obama'nın bu tutumu daha seçim öncesi Yahudilere yaptıgı konusmayla çoktan anlaşılmıştı.

Seçim turlarının en yoğun geçtiği 2008 Nisan aylarında Obama Philedelphia'da Yahudilere seçim vaatlerinde bulunuyordu. Washington'da herseyi temelden değiştireceği vaadini veren Obama aynen şu cümleleri kullanıyordu. "Bu değişimi meydana getirebilmek için Yahudi geleneklerine bağlı yeni bir ruhla mücadele vermemiz gerek. Böyle bir görüntü için de hepimize bu dunyayı yeniden tamir etme görevi düşüyor." diyordu.

Evet 2009'a umutla giren bir dünyada Obama'nin 'tamir' diye nitelendirdiği değişimde İsrail Gazze'de toplam 22 bin özel ve kamu nın yıkıldığı ya da zarar gördüğü belirtiliyor.

SİNAGOG'DA YAPTIĞI VAATLER
Rodeph Shalom Sinagog'un da Yahudilere vaatlerde bulunan Obama, onlarla "shoulder - to- shoulder" yani omuz omuza olduğunu ve "civil rights" insan hakları için mücadele verilmesi gerektiğinin öneminden bahsediyordu.

Kadin hakları konusunda çok kararlı olduğundan bahseden Obama, iki kiz çocuğu babası olduğunu ve çocukların (doğuştan gelen hakkı olan) gelececği için daha temiz ve daha güvenli bir dünya bırakacakları sözü verdi. Obama'yi dinleyen Yahudiler 3 hafta boyunca katlettiği 1300 kisiden 514'ünü kadın ve çocuklar olusturuyor.

Barack bir Yahudi adiymis!

Obama'nin resmi internet sitesi olan www.barackobama.com da ayrıntılı verilen seçim vaadi konuşmasında Obama, "Barack" isminin İbranice "Baruch" ismiyle ayni kökten geldiğini ve 'kutsal' anlamına geldigini söylüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız