1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. OVİT TÜNELİNİN YARISINA YAKLAŞILDI
OVİT TÜNELİNİN YARISINA YAKLAŞILDI

OVİT TÜNELİNİN YARISINA YAKLAŞILDI

Rize-Erzurum kara yolu güzergâhındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nin 9 bin 600 metrelik bölümü bitirildi.

A+A-

Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Milletvekili Hasan Karal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile yaklaşık 60 kişilik heyet, Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Burada Vali Çakır'a, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş tarafından çalışmalar hakkında bir brifing verildi.

ovit2.20140518234130.jpg

Bayramçavuş, Ovit Tüneli'nin dünyanın üçüncü büyük kara yolu tüneli olduğunu ifade ederek, "Şimdiye kadar 9 bin 600 metre ilerleme sağladık. Tünelin neredeyse yarısına geldik. 2015 yılının sonunda kazı çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Son derece güvenli şekilde ilerleme sağlanılıyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Tünel, Avrupa ve dünya standartlarında, Türk mühendis ve işçisinin atılımı ile gerçekleşen bir proje. Ülkemize böyle bir projeyi kazandırdığımız için mutluyuz. Tünel bittiğinde seninin 6 ayı kapalı kalan Ovit güzergahı senenin her günü 24 saat açık şekilde hizmet verecek. Tünelle İspir-Erzurum arasında yapımı devam eden 7 bin 200 metre Kırık Tüneli ve 3 bin 200 metre Dallıkavak Tüneli ile güzergâh 45 kilometre kısalmış olacak. 250 kilometre olan Rize-Erzurum güzergâhı 205 kilometreye düşecek. Bu güzergâh Mardin-Rize sevgi yolu güzergâhı olacak. Çalışmalarımız son derece hızlı devam etmektedir. " dedi.

ovit3.20140518234150.jpg

ovit4.20140518234106.jpg

ovit1.20140518234217.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum