1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Oyum Benimle Tanrı Arasında!
Oyum Benimle Tanrı Arasında!

Oyum Benimle Tanrı Arasında!

Aday olduğu DP'ye oy vermediği ortaya çıkan Cindoruk, 'Oyum benimle tanrı arasında' deyip evlere şenlik bir savunma yaptı...

A+A-

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk, yerel seçimlerde oy kullandığı sandıktan DP'ye hiç oy çıkmamasını üzücü bulduğunu söyledi.

"Oy gizlidir, kutsaldır. Oyum hakkında bir şey söyleyemem. O benimle Tanrı arasındadır." diyen Cindoruk, kendisinin de oy kullandığı bölgede birçok partili arkadaşının ilçede Mustafa Sarıgül'e, büyükşehirde ise Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdiğini kaydetti.

Cindoruk, destek için İzmir'de parti delegeleriyle bir araya geldi. Balçova Termal Tesisleri'nde, yaş ortalaması 50'nin üzerinde olan 100'e yakın DP'liyle görüşen Cindoruk, daha önce düzenlediği basın toplantısında, aday olmasının gerekçelerini anlattı.

Türkiye'nin hiçbir alanda iyi yönetilmediğini iddia eden Hüsamettin Cindoruk, ülkenin ayrıştırmaya doğru gittiğini öne sürdü.

Yeni bir oluşum için yola çıktıklarını kaydeden Cindoruk, adres olarak da DP'yi gösterdi.

Gazetecilerin gündemle ilgili sorularını da cevaplayan Hüsamettin Cindoruk, yerel seçimlerde oy kullandığı 1154 nolu sandıktan DP'ye hiç oy çıkmamasıyla ilgili soru üzerine, oyun gizli ve kutsal olduğunu belirtti.

Bu konuda söyleyeceği başka şeyler bulunduğunu ifade eden Cindoruk, "Bazı sandıklarda DP'ye hiç oy çıkmaması çok üzücüdür. Demek ki orada partinin müşahidi de yok. Partinin müşahidi olsa, en azından kendisi oy verecek. Ayrıca o bölgedeki bütün sandıklardan hakikaten ya bir oy çıktı ya da hiç çıkmadı." şeklinde konuştu.

İstanbul gibi büyük bir şehirde ve DP'nin zaman zaman birinci parti olduğu bir bölgede, kendisinin de oy kullandığı sandıktan partisine hiç oy çıkmamasını bir yanlışlık ve kusur olarak değerlendiren Cindoruk, bunu düzelteceklerini iddia etti.

Cindoruk, "Bu seçimde başka bir şey daha oldu. DP'liler, ödünç oy verdi. Kendi adaylarının kazanamayacağını görenler, başka bir partinin adayı etrafında birleşti. Manisa'da da böyle oldu, İstanbul'da da. Birçok yerde hiç beklemedik adaylar, beklenmedik oylar aldı. Onu yerine oturtacağız, ödünç oyları geri alacağız. O kadar büyük bir davanın peşindeyiz ki Türkiye'ye demokratik rejimi getirmek için tıraşlanması gereken bir iktidar var." diye konuştu.

Cindoruk, bir gazetecinin, "Oyunuzun sizinle Allah arasında olduğunu söylediniz fakat insanları nasıl ikna edeceksiniz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Ben o sandıkta oy kullanıp kullanmadığımı bilmiyorum. Bakacağım. Sekiz on sandık vardı. Demin söylediğim gibi hepimizin, bu seçimde parti angajmanlarını bir yana bırakıp çeşitli oylar kullandığımız açık." "Siz de angajmana mı uydunuz?" sorusuna karşılık da Cindoruk, şunları söyledi: "O benimle Allah arasında. Benim bildiğim, bir çok partili arkadaşım ilçesinde Mustafa Sarıgül'e oy verdi. Büyükşehirde ise Kemal Kılıçdaroğlu'na. Kendi partili arkadaşlarımız, Ankara'da da Murat Karayalçın'a oy verdiler. Manisa'ya bakınız, DP'nin oyları MHP'ye gitti. Türkiye'de genel kural şudur: Vatandaş, oyunun boşa gitmesini istemez. Kazanabilecek adaya oy verir, partisini nadasa bırakır. Şimdi biz nadası kaldıracağız, herkes gelip partisine oy verecek."

Yaşı da sorulan Hüsamettin Cindoruk, "Sağlığımla ilgili bir sıkıntı görüyor musunuz?" diye sordu. Gençlerin önünü açacağını söyleyen Cindoruk, kimseyle rekabet etmeyeceğini belirtti. Meclis Başkanlığı dahil bütün başkanlıkları yaptığını hatırlatan Cindoruk, "Kendim için istediğim hiç bir hedef yok ama partim için var; partimle beraber seçimi kazanmak. Yaş konusu, Türkiye'nin yadırgadığı bir şey ama sevgili Süleyman Demirel, hâlâ siyaset için kıvamda görünüyor. Rahmetli Celal Bayar, 106 yaşına kadar siyasetin içindeydi. Bana böyle bir şey temenni etmez misiniz?" ifadesini kullandı.

Kırat'ın halk tarafından benimsenen bir marka olduğunu kaydeden Cindoruk, son yerel seçimlerde DP'nin aldığı yüzde 3,6 oranındaki oyun önemli bir başarı olduğunu savundu. Cindoruk, 2011'de yapılacak genel seçimin Türkiye için önem taşıdığını, bu süreçte DP'nin de iktidar partisi olabileceğini belirterek, "Tıraşlanması gereken bir iktidar var, tıraşlayacağız." dedi.

Cindoruk, DP Genel Başkanlığı'na seçilmesi durumunda bir ay içinde yeni bir anayasanın yanında Siyasi Partiler ve Seçim kanunları konusunda da tartışma başlatacaklarını anlattı.

Bu arada Hayrettin Duran isimli bir vatandaş, toplantının yapıldığı tesislerin önüne, Cindoruk'a destek için üzerinde kırat heykelleri ve Demirel'le bütünleşmiş fötr şapka bulunan bir araba götürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız