![Pazar'da aşçı yardımcısı kursu başladı](https://d.pazar53.com/news/46642.jpg)
Pazar'da aşçı yardımcısı kursu başladı
Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği aşçı yardımcılığı kursu başladı. Kursa bağlı olarak kurulan mutfak ise düzenlenen törenle açıldı.
Pazar’da Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Rize İşkur İl Müdürlüğü ile birlikte açtığı Aşçı Yardımcılığı Kursu başladı. Kurs ile birlikte hizmet binasında oluşturulan mutfak, İşkur Rize İl Müdürü Hasan Kiraz’ın da katılımıyla hizmete açıldı.
Açılış öncesi Halk Eğitim Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda, yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Halk Eğitim Müdürü Ömer Keskin “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Merkez binada uygun olan ve boş bir sınıfta uygulama mutfağı oluştu. Hayırseverlerin destekleri ve Okul Aile Birliği Başkanlığının katılımlarıyla yapılan mutfağın maliyet değeri 17 bin 850 TL’dir. Bu maliyetin 4 bin 500 TL’si Okul Aile Birliği başkanlığımız tarafından karşılanırken, geriye kalan 13 bin 350 TL’si ise hayırsever tarafından karşılandı. Ayrıca bugün yani 1 Nisan itibari ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Aşçı Yardımcılığı Kursu da başladı. İşkur ile işbirliği halinde açılan Aşçı Yardımcılığı Kursu, 9 Eylül’de bitecektir. 2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılı itibariyle İşkur’un ilimizde açtığı tek kurs olma özelliğini taşıyor. Bu kursun ilçemizde açılmasında bizlere proje desteği sunan Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürü Sayın Hasan Kiraz ve İşkur çalışanlarına, açılışını yaptığımız mutfağımıza maddi katkı sunan değerli hayırseverlerimize huzurlarınızda teşekkürümü sunuyorum. Mutfağımızda saat 9:00 – 15:10 arasında 20 bayan, İşkur destekli aşçı yardımcılığı eğitimi alacaktır. Haftada 3 gün akşam 17.00’den sonra Aşçı Çırağı Yetiştirme Kursu haftada 2 gün de Yaş Pasta ve Kuru Pasta yapma ve servise sunma kursu açılacaktır.” diye konuştu.
İşkur Rize İl Müdürü Hasan Kiraz da kursun amaç ve hedefleriyle ilgili yaptığı konuşmada, “878 saat sürecek bu kurs 110 gün deva edecek. Her kursiyere günlük 20 TL ödenecek. Toplamda 69 bin TL bir ücret verilecek. 20 kursiyerimiz var. Kursiyerlerimizin, sertifikalı aşçı yardımcıları olarak piyasada aranan kalifiye elemanlar olacaklarını temenni ediyorum.” dedi.
Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan da yaptığı konuşmada, açılan kursların Pazar’a hayırlı olması dileklerini iletti.
Konuşmaların ardından mutfağın açılış kurdelesi, kursiyer bayanlar tarafından kesildi.
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLA
HABERE YORUM KAT