1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ
PAZAR'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ

PAZAR'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ

Pazar'da bir grup, Gezi olaylarında yaralanan ve dün hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı anmak için toplanarak, hükumeti protesto etti.

A+A-

Pazar'da bir grup, Gezi olaylarında yaralanan ve dün hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ı anmak için toplanarak, hükümeti protesto etti.

eylem5.20140312145152.jpg

Pazar Belediye Meydan Parkında toplanan yaklaşık 30 kişilik grup pankart açıp slogan attıktan sonra basın açıklamasında bulundu.

eylem4.20140312145207.jpg

Basın açıklamasını okuyan Tolga Kalaycı şunları söyledi: “14 yaşında bir çocuk. Tek suçu ise ekmek almaya gitmek. Bundan 269 gün önce, yani 16 Haziran günü Berkin Elvan, evinden ekmek almaya gittiği sırada başına isabet eden gaz kapsülü ile yaralandı. Aylarca yoğun bakımda kalan Berkin 15. Yaşına o soğuk hastane odasında henüz girmişti. Kaybettiklerimiz ilk değildi. Daha önce de, Haziran Direnişi sırasında Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve Hasan Ferit Gedik’i yitirmiştik. Dün sabah umudun çocuğu Berkin Elvan yaşama gözlerini yumdu. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, hastane önünde yaptığı açıklamada "Benim oğlumu Allah almadı. Benim oğlumu Recep Tayyip Erdoğan aldı" dedi. Polis, hastane önünde bekleyenlere ise gaz bombasıyla saldırdı. Şüphesiz ki Berkin’in ölümünden polis kadar “Polisimiz destan yazdı!” ve “Polise saldırı emrini ben verdim!” diyen Recep Tayyip Erdoğan da sorumludur. 12 yıl boyunca ülkede adeta bir terör havası estiren, kendi halkına zulmeden, bütün muhalif hareketleri sindirmeye çalışan AKP hükümeti; kendi çocukları paraları ‘sıfırlarken’ halkın çocuklarına ise ölüm saçıyor.  Bunca olan yolsuzluklardan, katliamlardan sonra hala çıkıp pişkince insanlara “Lafa değil icraata bakarım” sloganıyla oy istemesi ise bu hükümetin ne kadar gaddarlaşabileceğini, yüzsüzleşebileceğini gösteriyor. Halkın kâbusu haline gelen AKP hükümeti çoktan miadını doldurmuştur. 12 Yıl boyunca yapılan icraatların halka zulüm yağdırmak, paraları sıfırlamak olduğu da artık halkın gözünden kaçmayan bir gerçek. Burada bizlere düşen “  bu icraatları” daha fazla kişiye duyurmak ve geziden aldığımız o ruhla direnişi halkın dört bir yanına yaymak. Berkin, Gezi Direnişi ailesinin en küçüğüydü. O, yiğit gençlerin kardeşi olarak, küçük bedeniyle, halklarımızın sevgisi ve desteğiyle 269 gün direndi, ancak ölüm bizi ondan ayırdı. Şüphesiz ki 14 yaşındaki bir çocuğun 269 gün verdiği mücadele bize direniş yolunda ışık tutuyor. Küçük bedeninde büyük bir kavgayı onurluca taşıdın ant olsun sana Berkin gözün arkada kalmayacak. Uğurlar olsun Berkin, selam söyle gittiğin yerdeki güzel insanlara.”

eylem2.20140312145231.jpg

Kalabalık basın açıklamasının ardından kısa bir süre saygı duruşunda bulunduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

eylem1.20140312145307.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
132 Yorum