1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da din görevlilerinden kaynaşma programı
Pazar'da din görevlilerinden kaynaşma programı

Pazar'da din görevlilerinden kaynaşma programı

Diyanet Sen Pazar temsilciliği tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle kaynaşma ve dayanışma programı düzenlendi.

A+A-

Pazar Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Neşet Çakır, İlçe Müftüsü Mürteza Gür ve din görevlileri katıldı.

din1-003.jpg

Müftülük Şube Müdürü Kasım Dağlı’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilçe temsilcisi Cemal Taşcı’nın selamlama konuşmasıyla devam etti.

din4-003.jpg

Taşcı, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek, “Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Sivil toplum kuruluşlarının etkileri artmış bulunmaktadır. Diyanet Sen de önemli bir sivil toplum kuruluşudur.” dedi.

din5-002.jpg

Taşcı, İslam ülkelerinde yaşanan facialara da dikkat çekerek “21. asırda böyle bir vahşete dünya seyirci kalamaz” dedi. 

din3-003.jpg

İlçe müftüsü Mürteza Gür de konuşmasında “Haftamız mübarek olsun, iyi ki varsınız. Unutmayın ki her nimetin kıymeti nasıl ki yokluğunda anlaşılır, din görevlileri olarak da sizler icra ettiğiniz din görevinizle yokluğu düşünülemeyecek kadar büyük bir kıymete sahip bulunmaktasınız. Çalışmalarınız dolayısıyla bu halk sizlere minnettardır. Ayrıca görevlerinizi eda ederken daima yanınızda bulunup sizleri destekleriyle yalnız bırakmayan ailelerinize de şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle cami hizmetinde hep yanımızda olan hayırsever necip halkımızdan vefat edenlere rahmet, sağ olanlara afiyetler dilerim.” dedi. Belediye başkanı Neşet Çakır da Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek, camilerin bakım ve onarımının önemine değindi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum