
Pazar'da Haberal'a destek mitingi
Prof. Mehmet Haberal'ın memleketi Pazar'da düzenlenen protesto mitinginde, Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhinde sloganlar atıldı.
Ergenekon Soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'a destek amacıyla, memleketi Rize'nin Pazar ilçesinde, aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bir miting düzenlendi.
Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde göstericiler ellerindeki 'Sırada Atatürk var, Onu da tutuklayın', 'Haberal çeteyse, çeteciler burada, Hükümet nerede?' yazılı pankartlarla AK Parti ve başbakan Erdoğan aleyhinde sloganlar atarak şehir merkezinde yürüyüş yaptılar.
Göstericiler, Prof. Haberal ve Başbakan Erdoğan'ın kol kola çekilmiş fotoğrafı üzerindeki 'Hep sahip çıkacağım' yazısına 'Nerde o günler' şeklinde not düşülmüş pankartları taşıdılar.
Şehir turunun ardından Hükümet Meydanı'nda toplanan kalabalığa, Prof. Mehmet Haberal'ın akrabası emekli öğretmen Selahattin Haberal bir konuşma yaptı.
Prof. Mehmet Haberal'a yapılanların herkesi üzdüğünü söyleyen Selahattin Haberal, Bu cumhuriyet, Anadolu, Sayın Mehmet Haberal gibi insanlarla yücelecektir. Çağdaş, ileri uygarlık düzeyine Sayın Haberal gibi bilim insanlarla tarafından yükselecektir. dedi.
Daha sonra Pazar Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Metin Atasaral bir konuşma yaptı. Birinci dalga, ikinci dalga derken giderek dalga boyu yükseliyor diyen Atasaral, Bu dalgaların ucu ta Kurtuluş savaşı öncesine kadar gider. Yurdu işgal edilmiş, silahları elinden alınmış, halkı yoksul ve acılar içindeki sözde aydınları ve işbirlikçileri, dalga boyunu yükselterek, önce Mustafa Kemal'ı denize atmak istediler, başaramadılar." diye konuştu.
90 yıllık devrimlerin hedef yapıldığını iddia eden Atasaral, "Bu badireleri çoğunlukla Atatürkçü düşünce doğrultusunda çağdaş yaşam için savaş verenler ödedi. Yetmedi, yetmiyor. Birilerinin öfkesi durmuyor. Bizler denizleri geçtik, bir bardak suda Mehmet Haberalları, Türkan Saylanları, Atatürkçüleri boğamazsınız. Karalamalar, suçlamalar, 90 yıllık devrim deneyimimizi silebilir mi? Sular tersine akar mı? Ne yapmış Sayın Mehmet Haberal? Ne yapmış Sayın Türkan Saylan? Ne yapmış Sayın Erol Manisalı ve diğerleri? Her biri alanının en yetkili bilim adamları. Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Haberal nerede, biz oradayız dedi.
Kalabalık konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.