![Pazar'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı](https://d.pazar53.com/news/48706.jpg)
Pazar'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Pazar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde temsili kurtuluş gösterisi büyük ses getirdi.
PAZAR53
Pazar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenlere Pazar Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından düzenlenen temsili kurtuluş gösterisi damgasını vurdu.
Pazar kaymakamı Selçuk Aslan’ın seminerde olması nedeniyle Hemşin Kaymakamı Hamza Türkmen’in vekâlet ettiği törenlere Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Pazar Meydanındaki, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç yaptı. Kurtuluş mücadelesinin önemine değinen Ergenç, her daim Türk Milletinin uyanık ve tedbirli olması gerektiğine vurgu yaptı.
Ergenç’in ardından Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Merve Şahin Kurtuluş konulu bir konuşma yaptı. Aynı okulun Edebiyat Öğretmeni Remziye Hüner ise ‘Sevgilerin sevgililerin hası vatan’ adlı şiiri okudu.
Kurtuluş konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Necat Sağbaş Anadolu Lisesi öğrencisi Derya Yılmaz ve şiir yarışmasında birinci olan Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu öğrencisi Sedanür Öztürk yazdıkları eserleri okudular.
Daha sonra kompozisyon yarışmasında birinci olan Necat Sağbaş Anadolu Lisesi öğrencisi Derya Yılmaz, şiir yarışmasında birinci olan Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu öğrencisi Sedanür Öztürk, resim yarışmasında birinci olan A. Mesut Yılmaz İlkokulu öğrencisi Samet Telatar ve ‘Fırtına şehitleri’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Yazıcı’ya ödüllerini Hemşin kaymakamı Hamza Türkmen verdi.
Kompozisyon yarışmasında ikinci olan Pazar Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Bak, şiir yarışmasında ikinci olan Pazar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sena Karahan, resim yarışmasında ikinci olan A. Mesut Yılmaz İlkokulu öğrencisi İsmail Yurtseven ve ‘Fırtına şehitleri’ konulu kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Necat Sağbaş Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Nur Çakır’a ise ödüllerini Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman verdi.
Kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Pazar Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Özyanık, Şiir yarışmasında üçüncü olan Pazar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rıfat Sinanoğlu, Resim yarışmasında üçüncü olan Özel çözüm İlkokulu öğrencisi Azra Güler ve ‘Fırtına Şehitleri’ konulu kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Necat Sağbaş Anadolu Lisesi öğrencisi Derya Yılmaz’a ödüllerini belediye Başkanı Ahmet Basa verdi.
Pazar Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından düzenlenen temsili kurtuluş töreni ise büyük heyecan neden oldu.
Pazar Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü tarafından kurulan sahnede temsili işgal güçlerinin Türk askerleri tarafından püskürtülmesi sahneledi. Silah seslerinden korkan öğrenci ve vatandaşlar ilginç görüntüler ortaya koydu.
Törenler halkoyunları gösterileri ile sona erdi.
HABERE YORUM KAT