1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı kivi üreticileriyle toplantı
Pazarlı kivi üreticileriyle toplantı

Pazarlı kivi üreticileriyle toplantı

Pazar Kivi Birliği'nin eğitim faaliyetleri kapsamında, üreticilerle köylerde toplantılar düzenlenmeye başladı.

A+A-

Pazar Kivi Birliği, köy toplantılarıyla üreticileri bilgilendiriyor. Pazar Kivi Birliği Başkanı Yusuf Ziya Demir, bölgede kivi üretiminin her geçen gün geliştiğini ifade ederek, “Üründeki gelişme istatistiklerine bakıldığında gelecekte kivi üretimi oldukça artacak ve çaya alternatif ürün durumuna gelecek. Bu durumu gören Pazar Kivi Üreticileri Birliği 2010 yılına gelindiğinde üreticilere yönelik bilinçlendirme çalışmalarını hızlandırmıştır. Mart 2010 ayı içinde Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda üreticilere uzmanların katıldığı bilgilendirme sunumu tertiplenmiştir. Bununla birlikte gerek üreticilerle bire bir görüşmeler yapılarak, gerekse köy ve mahalleler gezilerek bilgilendirme çalışmalarına devam edilmiştir. Nisan ayı içinde kivi üretimi oldukça gelişmiş olan Kuzayca ve Güney köylerinde üreticiler ile toplantılar yapılmıştır. Bu toplantılara birliğin üyeleri olan ve büyük oranda kivi üreten, Mustafa Düşek, Adnan Pehlivan, Mahmut Konan ve diğer üreticiler katıldı. Toplantılarda temel amaç insana, doğaya ve diğer canlılara zarar vermeden üretimden tüketime kadar izlenen ve kontrol edilen biri kivi üretimi gerçekleştirmektir.” dedi.

28686

Başkan Demir, İyi Tarım Uygulaması doğrultusunda üretilen ürünün sertifikalı duruma getirilmesi çabasında olduklarını da sözlerine eklyerek, “Bölge üreticileri bu uygulamaya sıcak yaklaşmaktadır. Ancak destek için yeterli üretici sayısına ulaşılamadı. Bu aşamada kırk civarında bir üretici gurubu var ve bu üreticiler büyük miktarda üretim yapıyor. Fakat birlik olarak bu sayının en az 150 üreticiye ulaşmasını amaçlıyoruz. Ancak bu sayıya ulaşırsak Pazarda sertifikalı kivi üretimine geçilebilir. Ayrıca sertifikalı ürünü almak için ülke düzeyinde büyük kuruluşlar talepte bulunuyor. Örnek olarak büyük bir hipermarket Pazardan 400 ton sertifikalı kivi alabileceğini bildirmiştir. Yeter ki ürün sertifikalı olsun. Bu nedenle Pazarda kivi üretimi yapan bütün üreticilere ulaşıp insana, doğaya ve diğer canlılara zarar vermeyen; üretiminde tüketimine kadar izlenen ve kontrol edilen sertifikalı bir üretimi ilçemizde gerçekleştirmeliyiz. Durum böyle olunca üretici her konuda rahat edecek.” diye konuştu..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız