1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Pirinç fiyatlarında şok indirim
Pirinç fiyatlarında şok indirim

Pirinç fiyatlarında şok indirim

Toprak mahsulleri Ofisi Çankırı Ajans Müdürlüğü tarafından satışa sunulan ucuz pirince vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

A+A-

Piyasada 3 YTL'ye satılan Kızılırmak pirincinin TMO tarafından 1.80 YKr'a satılması kısa sürede halkın ilgisine neden oldu.

TMO Çankırı Ajans Müdürü Ali Bağdat A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı ajans müdürlüğü olarak bu yıl yaklaşık 5 bin ton Kızılırmak çeltiğini pirince çevirerek satışa sunduklarını söyledi. Müdür Bağdat, ''Bu yıl depomuzda yaklaşık 13 bin ton çeltik vardı. Bu çeltiğin yaklaşık 5 bin tonunu kendimiz pirince çevirerek satışa sunduk. Satışa sunduğumuz pirinçten ise elimizde şu anda yaklaşık 50 ton kaldı. Günde 5 ton pirincin satışını burada gerçekleştiriyoruz. 10 gün sonra elimizde pirinç kalmayacak. Bizde diğer ofislerden pirinç getirteceğiz'' şeklinde konuştu.

Yoğun ilgi kısa sürede büyük miktarlarda pirincin tüketilmesine sebep olurken , Kızılırmak pirincinin lezzetli olduğunu söyleyen vatandaşların, özellikle bu bölgenin pirincini almak için geldiğini ifade eden TMO Çankırı Ajans Müdürü Bağdat, ''Elbette fiyatların piyasanın altında seyretmesi önemli; fakat ürünlerimizi almaya gelenlerin büyük çoğunluğu lezzetli olduğunu belirterek almaya geliyorlar. Pirinci almaya gelenler sadece Çankırı'dan değil. Kızılırmak pirincinin tadına bakan bir çok insan diğer illerden de buraya pirinç almaya geliyor. Tatil için gelen bir çok Çankırılı da buradan ihtiyaçlarını karşılıyor'' dedi.

Ayrıca pirinç fiyatlarında bu yıl ciddi bir artış meydana geldiğini belirten Bağdat bu fiyat farkının bu yıl üreticiye de yansıyacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız