
Polis'ten olaylı maç açıklaması
Dün Rize'de oynanan Çayeli-Kalkandere maçında çıkan olaylar nedeniyle tedbir almamakla suçlanan Rize Emniyeti, basın açıklaması yaptı:
Rize Ekrem Orhon Stadı’nda Çayeli Belediyesi ile Kalkanderespor takımları arasında oynanan 1. Amatör küme Play Off müsabakası sonrasında arzu edilmeyen olaylar vuku bulduğu belirtilen açıklamada, “Rize Emniyet Müdürlüğü olarak 5149 sayılı kanunda belirlenen yetki ve sorumluluklarımız kapsamında, bu maça özgü seyirci çokluğu göz önünde bulundurularak alınan tedbirler en üst seviyede planlanmıştır. Müsabakanın başlaması ile birlikte Stadyumda bulunan tek tribün, her iki takım taraftarı tarafından birlikte iç içe kullanılmıştır. Gerginliğe sebep olabilecek sözlü dahi bir sataşma maç sonuna kadar görülmemiştir. İzleyiciler arasında çocuk ve bayanların çokluğu nedeniyle her iki takım taraftarlarıyla ve yöneticileri ile yapılan muhtelif görüşmelerde dostane ifadeler sergilenmiş, oluşan dostluk havasını bozmamak adına güvenlik kuvvetlerimiz tribünün her iki yanında ve her iki taraftar grubunun arasında görevlendirilerek, çıkabilecek muhtelif olaylara karşı hazır ve duyarlı bir şekilde bulunmuştur.” denildi.
‘Dostlukla devam eden müsabakanın son dakikalarında Kalkandere takımının gol atması sonrasında sporcuların bir kısmının sevinç amacıyla centilmenlikle de bağdaşmadığı düşünülen hareketlerinden tahrik olan Çayeli seyircilerinin yan yana oturdukları Kalkandere seyircilerine ve sporcularına yönelik saldırıda bulunmasıyla olayların başladığı’ belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Olay yerinde bulunan çevik kuvvet ekiplerimiz derhal müdahale etmiş, takviye edilen kuvvetlerle birlikte iki taraftar grubu birbirinden ayrıştırılmıştır. Fakat bazı seyircilerin fizik yeterliliği bulunmayan altı acık portatif tribün altından atılan taş ve sert cisimlerle yaralandığı görülmüştür. Atılan sert cisimlerin çarpması sonucu 3 kişi ve baldırından bıçaklanmak suretiyle 1 kişi olmak üzere toplam 4 kişi hafif şekilde yaralanmış ve tedavileri yaptırılmıştır. Müsabaka normal olarak hakem tarafından tamamlanmıştır.”
Müsabakaların fiziki yeterliliği bulunmayan Ekrem Orhon Stadı’nda oynatılmasının alınan ve alınacak güvenlik tedbirlerinin etkinliğini zayıflattığı kaydedilen açıklamada, müsabaka esnası ve sonrasında emniyet görevlilerince tespit etdilen tüm görüntülerin incelenmeye alındığı ve tespit edilen şahıslarla ilgili gerekli adli ve idari işlemlerin hassasiyetle yapılacağı vurgulandı.
Açıklamanın sonunda, “Müsabakanın gergin geçmesi beklenmekle birlikte; barış, kardeşlik ve dostluğa hizmet etmesi gereken bir spor müsabakasında aynı şehrin seyircilerinin birbirine saldırması ve olay çıkarması beklenilen bir durum değildir. Tüm spor kamuoyundan sağduyulu ve centilmence takımlarını desteklemelerini, şehrimize ve taraftarlarımıza yakışmayacak, çağdışı görüntüler ve buna sebep olacak güvenlik müdahalelerine gerek duyulmamasını istiyor ve diliyoruz.” denildi.
HABERE YORUM KAT