
Prof. Beşer Pazar'da konuştu
Prof. Dr. Faruk Beşer, Pazarda; Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçe müftülüğü tarafından program düzenlenen konferansa katıldı.
NACİ GÜVEN
Pazar Belediye Kültür Salonu'nda Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer “Modernleşme Sürecinde Camilerimiz” adlı konferansta konuştu.
Konferansa Rize İl müftüsü İlyas Serenli, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Pazar Merkez Camii imam hatibi İbrahim Pişkin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealini okumasıyla başlayan konferansta açılış konuşmasını Pazar İlçe Müftüsü Kemalettin Aksoy yaptı. Aksoy, en güzel binaların camiler olduğunu belirterek, “Camiler bir ülkenin manevi tapularıdır” ifadesini kullandı.
Prof. Dr. Faruk Beşer ise yaptığı konuşmada: “Camiler ve mescitler Allah'ın evidir. Allah'tan başkasına ibadet etmeyin. Camilerde bir şeyin satılması Allah tarafından yasak edilmiştir. Bu diyanetin takvimi olsa bile. Camilerin imarı sadece inşaat anlamında düşünmeyip, manen de içinde ibadet ederek imar etmek gerekir. Çocuklar camiye alıştırılmalı, kadınların camiye gitmesi teşvik edilmelidir. Toplantılarla; cemaatler aydınlatılmalı, camiler dayanışmanın adresi olmalıdır. Camide insanların namazlarını engelleyenler, mescitleri harap etmiş olurlar. Camilerde din görevlilerimiz ders halkaları kurmalıdırlar.” dedi.
HABERE YORUM KAT