1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize, eğitime yol derdiyle başladı
Rize, eğitime yol derdiyle başladı

Rize, eğitime yol derdiyle başladı

Rize'de bu yıl hizmete giren TT Güzel Sanatlar Lisesi'nin yolu olmadığı için öğrenciler okula mıcır fabrikasının şantiyesinden geçerek ulaşıyor.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize'de 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı yol sorunuyla başladı. Rize'nin Zincirliköprü mevkiinde bu yıl yapımı tamamlanan Türk Telekom Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin kamulaştırma sıkıntıları yüzünden yolu yapılamadı.

Okul yolu olmadan hizmete açıldı. Öğrenciler yeni okullarına okulun bitişiğinde bulunan mıcır fabrikasının şantiyesinden geçerek ulaştı. Birçok veli okula giderek durumu protesto etti.

31646

Okul aile birliği bünyesinde bir araya gelen öğrenci velileri problemin çözümü için ortak hareket etme
kararı aldı. Okul Aile Birliği Başkanı Musa Özçelik yaptığı açıklamada, binanın güzel olduğunu belirterek "Fakat yolu güzel değil. Çocuklarımız okullarına mıcır tesisinden geçerek gidebiliyor. Dolayısıyla tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar. Bir çocuğumuzun başına bir şey gelirse yapılan tüm bu güzelliklerin hiçbir anlamı kalmaz'' şeklinde konuştu.

31647

Diğer veliler ise yaptıkları açıklamada, öğrencilerinin risk altında olduğunu belirterek, eğitim görmeleri için okula gönderdikleri öğrencilerinin dev iş makinelerinin arasından yürüyerek okula gitmelerini istemediklerini dile getirdi.

31648

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik okulun yol probleminin İl Özel İdaresi tarafından yapılması gerektiğini belirterek ''Yolun yanında yapılması planlanan yurt binası ve spor salonu yapılmadı. Spor lisesinin spor salonu yok. Okul binasının yanındaki arsaya yurt ve spor salonu yapılmasını ve yol sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunduk. Ama hala yapılmadı. Bu konudaki sorunu çözmek için çalışmamızı sürdürüyoruz'' dedi.

Okula 20 metre mesafeden geçen Güneysu İlçe Yolu'ndan okula yol alma mümkünken arazi sahipleri ile anlaşılamadığı belirtildi. Öğrenciler yüzlerce metre şantiye sahasında yürüyerek okullarına ulaşmak zorunda kalıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum