1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE BELEDİYESİ’NDE NELER OLUYOR?
RİZE BELEDİYESİ’NDE NELER OLUYOR?

RİZE BELEDİYESİ’NDE NELER OLUYOR?

Rize Belediyesinin 5 meclis üyesi, düzenledikleri basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulundular.

A+A-

Rize Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Rize Belediyesi Bağımsız Meclis üyeleri Mustafa Mahmutoğlu, Sefer Alan, Selahattin Çoruh, Osman Civelek ve MHP’li Belediye meclis üyesi Fahrettin Erbaş Rize Belediyesiyle ilgili suçlamalarda bulundular.

Rize Belediyesi’nin proje üretmek yerine borçlanmaya devam ettiğini söyleyen Mustafa Mahmutoğlu, “Haziran ayında meclis toplantısını protesto etmek amacıyla gitmedik, imar tadilat tekliflerinin görüşülmesi vardı. 2009 yılından beri 10 veya 15 dakikada meclis toplantıları bitiyor. Seçildiğimizde meclis toplantısında proje komisyonu kurma girişimimiz oldu, ancak bir türlü bunu kabul ettiremedik. 2009 yılında belediyenin toplam borcu 62 trilyon iken bugün bu rakam 72 trilyona çıktı. 50’ye yakın iş yeri satıldı. Belediyenin yaptığı her hangi bir hizmet veya hizmet binası yok. Bu paralar nereye gitti? O yıl akıllı su sayaçları ihalesi yapıldı ve 3 trilyonluk akıllı su sayaçları ihalesi tek firmaya verildi. Bunu teftiş kuruluna bildirdik ama maalesef kimse ilgilenmedi. Belediye meclisinde 6 bağımsız, 1 MHP ve 18 AK Partili meclis üyesi var. Muhalif olmamıza rağmen Rize’ye bir şeyler kazandırmak istedik ve projeler ürettik. Ancak başkan hiç birini dikkate almadı. Bu projeler Rize için önemli projeler. Sanayi bölgesinde alışveriş merkezi, Çiftekavak’da terminal binası, meydanda yer altı çarşısı, Orta caminin kaldırılarak şehrin önünün açılması, mahallelerde otoparklar gibi birçok projemiz dikkate alınmadı.” dedi.

Belediyede dikkate alınmadıklarını ve Belediye Başkanının kendi dediği olduğunu söyleyen Mahmutoğlu “Artık sahaya ineceğiz ve tüm STK’ları ziyaret ederek belediyede yapılan yanlış uygulamaları anlatacağız. 4 yıldır Belediye meclisinde sıkıntılar yaşıyoruz ve bu sıkıntıları halk ile paylaşacağız. Belediyede İmar ve Yapı Kontrol müdürleri şu an yargılanmakta.” diye konuştu.

rizebelediyemeclisi.jpg

ULTİMATOM YAYINLAMIŞLARDI!

Aynı belediye meclis üyeleri geçen hafta basın ve kamuoyunun dikkatıne diye geçtikleri açıklamada da çeşitli suçlamnalarda bulunmuşlardı:

İşte geçen hafta yapılan basın açıklamasının metni:

"Rize Belediyesi Bağımsız Meclis Üyeleri olarak, bugün gerçekleştirilen Haziran ayı olağan meclis toplantısına katılmayarak, uzun süredir belediyede hâkim olan zihniyeti protesto ediyoruz.

      2009 yılı mart ayında başladığımız görevimizde bugüne kadar kişisel bir amaç gütmeden, alışılageldik olanın aksine olaylara siyasi değil de Rize menfaati açısından bakarak, elimizden gelenin en iyisini, hizmet anlamında sunmanın gayreti içerisinde olduk. Buna başta Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve tüm Rize kamuoyu şahittir.

     Bu çabalarımıza rağmen bugüne kadar sunduğumuz öneriler ve çalışmalar dikkate alınmamıştır. Belediye Başkanı kendisi için de büyük bir şans olan, bugünkü meclisi gereği gibi çalıştıramamıştır. Rize bu süreçte arzu edilen hizmetleri alamamıştır. Dönem dönem yaptığımız açıklamalarla siz halkımızı aydınlattık. 2013 yılı başından itibaren de tepki olarak komisyonlarda görev almama kararı aldık. Çünkü Belediye Komisyonları gerçek görev vasfını kaybetmiş durumdadır. Maalesef Rize Belediyesi sorgusuz, sualsiz "tek adam" zihniyetiyle yönetilmektedir.

    Rize ve Rizeliler bunu hak etmemektedir. Rize'miz hizmetin en iyisine layıktır. Bu hizmetin peşinde koşmayıp, kendisine emanet edilen makamı, "seçilmiş" olduğunu unutarak, kendi çıkar ve egolarını tatmin aracı olarak kullanan, kurumlar arasında fikir alışverişi dahi yapmayan, kendi asli görevlerini bırakıp, başka işlerle uğraşan, böylelikle Belediyeyi gerçek anlamda hizmet edemez duruma getiren anlayışın, topyekun karşısındayız.

    Daha önce yaptığımız hiçbir uyarıyı dikkate almayan Belediye Başkanını Rize kamuoyuna şikâyet ediyor ve kendisine bir kez daha sesleniyoruz:

   Seni bu makama getiren Rizeliler, zannetme ki olanların farkında değil. Vakit saatini beklemekte. Onun için derhal takındığın bu davranış ve tavırlardan vazgeç. Rize'ye hizmet için aldığın oyları hak et, Rizeliye kusur etme. Şahıslara değil,Rizeliye kalan 9 aylık görev sürende gerçek bir "hizmetkar" ol..."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız