1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Grubu, Rize’nin derelerini konuştu
Rize Grubu, Rize’nin derelerini konuştu

Rize Grubu, Rize’nin derelerini konuştu

Toplantılarını 10 yıla yakın bir süredir, hiç aksatmadan devam ettiren Rize Grubu 105. buluşmasını, Ankara DSİ 5. Bölge Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

A+A-

Eskişehir Yolu 8.Km. Mustafa Kemal Mahallesindeki DSİ Tesislerinde yapılan buluşmada ev sahipliğini Danıştay Üyesi İbrahim Er, TBMM Milletvekiline Hizmet Başkanı Ahmet Yurtman, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Fazlı Sarı, TMO Kimyager Nazmi Akın, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği İnsan Kaynakları Başkanlığı Şube Müdürü Reşat Keskin, E. Tabip Albay Genel Cerrah (Güven Hastanesi) Dr. Mehmet Yıldız, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Dr. Osman Kan, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kumbasar ve Su Yönetimi Genel Müdürü Dr. Bülent Selek yaptı.

riz3-034.jpg

Buluşmaya 150 civarında Rizeli bürokrat katıldı. Rize Grubunun yeni hazırlanan flamaları ilk defa kullanıldı. Buluşma salonunun duvarına asılan, Rize Yaylaları ve demli çay motifinden oluşan 20 metrekarelik “105.Buluşma” süslemesi dikkat çekti.
Ev sahiplerinden İbrahim Er, il dışında olması nedeniyle mesaj gönderdi. Diğer ev sahipleri teker teker söz alarak organizasyonda yer almaktan mutlu olduklarını belirttiler. Ev sahiplerinden Ahmet Yurtman, milletvekillerine hizmet başkanlığı yaptığını, gruptan milletvekili olacaklara hizmet edeceklerini söyledi. Bunun üzerine oturumu yöneten MEB Bakanlık Müşaviri İrfan Coşkun, Ahmet Yurtman’a cevaben “Siz bizi Milletvekili yapın, hizmet falan istemeyiz” şeklinde espri yaptı.

rize4-021.jpg

Rizeli bürokrat sayısının artırılması, yetişmiş insan potansiyelinin daha çok değerlendirilmesinin hem Türkiye, hem de Rize için faydalı olacağı vurgulandı. Rize’nin hiçbir dönemde olmayan, aynı anda, hem Cumhurbaşkanı, hem Meclis Başkanı, hem de Bakan çıkartmasının haklı gururunun yaşandığı ifade edildi.
Prof. Dr. Hakan Kumbasar’a, Kenan İpek tarafından 100. buluşma anısına hazırlanan albüm verildi. Daha sonra Su Yönetimi Genel Müdürü Dr. Bülent Selek, Gruba “Rize’nin dereleri, su rezervleri ve su havzaları” hakkında bir sunum yaptı. Rize derelerinin nasıl değerlendirildiği, nasıl değerlendirilmesi gerektiği, suyun ne kadar önemli olduğu konusunda bilgi verdi. 

riz2-040.jpg

Buluşmaya misafir olarak katılan İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan, kendisinin Rize gelini olduğunu, sık sık Rize’deki programlara iştirak ettiğini ve Rize Grubu organizasyonlarına katılmaktan onur duyduğunu ifade etti. Ayrıca eşinin Rize Grubu mensuplarından olduğunu söyledi. Bir siyasi olarak, Rize gelini bir Milletvekili olarak, Rize’yle ve Rizelilerle ilgili yapabileceği bir iş olursa, memnuniyetle ilgileneceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olarak da, Rize’nin kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini belirtti.

Daha sonra Ravza Kavakçı Kan tarafından önceki Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman’ın adının yazılı olduğu, özel hazırlanmış 244 sayfadan oluşan “Rize Grubu Albümü”, Besim Şişman’a ulaştırılmak üzere, TP Müşaviri İrfan Memişoğlu’na takdim edildi.

riz1-046.jpg

Geceye katılan diğer misafirlere söz verildi. RTEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yerebakan, TBMM eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Necdet Basa, Ankara Noterler Odası Başkanı Lütfullah Ulugün, eski Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şenol, İş Adamı Hızır Ekşi, İstanbul Adli Tıp Başkan Yardımcısı Dr. Hızır Aslıyüksek, THY İkram Müdürü Mahmut Demirkapu, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı misafirler arasındaydı.
Mayıs ayında 106. buluşmada bir araya gelmek temennisiyle buluşma sonlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum