![RİZE KÜLTÜRÜNÜ ANKARA'YA TAŞIDILAR](https://d.pazar53.com/news/46678.jpg)
RİZE KÜLTÜRÜNÜ ANKARA'YA TAŞIDILAR
Bu yıl tamamen profesyonel bir anlayışla hazırlıkları tamamlanan Rize Günleri, 600 bin katılımla, tarihinin en kalabalık etkinliğine sahne oldu.
Bu yıl 5′incisi yapılan Ankara Rize Günleri, AKM’de muhteşem bir kalabalıkla coşku içinde tamamlandı. AKM’deki etkinlikte 600 bin ziyaretçi ağırlandı.
Deniz VARLI
Ankara Rize Dernekleri Federasyonu ile Ankara Rizeliler Derneği organizasyonu ile Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ve “Uluslararası Rize Tanıtım, Kültür ve Sanat Günleri” adıyla ilk kez uluslararası boyuta taşınan Rize Günleri, Rizeliler’in Ankara’daki coşkusuna sahne oldu.
RİDEF Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu ile yönetim kurulunun özverili çalışmaları ile Rize’nin Ankara’de yüz akı olan etkinlik, ulusal ve uluslararası birçok dev organizasyonu başarıyla gerçekleştirmiş olan Başak Grup tarafından hazırlandı. Açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yapılan Rize Günleri’ne yaklaşık 600 bin ziyaretçi gelirken, Rizeli olmayan onbinlerce kişi de Rize kültürünü tanımış oldu.
Ankaralı Neyzen Ömer Faruk Keskin, bu ziyaretçilerden biriydi. Keskin, hayranlık duyduğunu belirttiği Rize kültürünü Ankara’da 4 gün boyunca doyasıya yaşadıklarını belirterek, Karadeniz’in sıcaklığını hissettiklerini söyledi. Keskin, “Güzel gönüllü insanları tebrik ediyorum. Rize’yi almışlar, buraya taşımışlar. Rize’nin, Karadeniz’in sıcaklığını, samimiyetini, yapısını, yemeğini aynen yansıtan mükemmel bir etkinlik oldu. Kendime bir de kemençe satın aldım. Birkaç gündür çalışıyorum ve öğrenmeye başladım” dedi.
Beklenenin üzerinde ziyaretçi akınına uğrayan ve coşkunun zirve yaptığı Rize Günleri’nde, yöresel kültür tavan yaptı. Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ’nin maden ocağı kurduğu, 2,5 dönüm alanda gerçek çaylık oluşturulan, mimariden sanata, sosyal hayattan yemeklerine kadar Rize’nin tüm renkleriyle temsil edildiği Rize Günleri’ne; Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanısıra; Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Rize Valisi Nurulllah Çakır, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar ile binlerce bürokrat, siyasetçi, işadamı, sanatçı ve sporcu ile vatandaşlar katıldı.
RİDEF Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Rize’nin kültürünü, doğasını ve turizmini uluslararası boyutta tanıtmayı amaçladıkları etkinliğin tahminlerin de ötesine geçtiğini, yaklaşık 600 bin ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.
Tüm Türk Cumhuriyetleri adına konuşma yapan Kazakistan Büyükelçisi, Rize Günlerini Kazakistan’a taşıma önerisi getirirken, RİDEF Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, tüm esnafı ve standla Rize Günlerine katılanlara teşekkür plaketi verdi. Karaoğlu, Rize’ye yakışan bir etkinlik yaptıklarını, kalite çıtasını yükselttiklerini, gelecek yıllarda çıtayı daha da yukarıya çıkarmak istediklerini söyleyerek, “Muheteşem bir kültür ve sanat etkinliği oldu” diye konuştu.
İLGİLİ HABERLER:
RİZE GÜNLERİ'Nİ 600 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Ankara’da Rize Simidi vatandaşın ilgi odağı oldu
RİZE GÜNLERİ MUHTEŞEM AÇILIŞLA BAŞLADI
HABERE YORUM KAT