1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de Dağcılık ve Turizm şenliği
Rize'de Dağcılık ve Turizm şenliği

Rize'de Dağcılık ve Turizm şenliği

Kaçkar Dağcılık ve Rafting Kulübü (KDRK) tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği düzenlenen törenle başladı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan KDRK Başkanı Mehmet Emin Ayhan, dağcıların doğa ile insanlık arasındaki sevda elçileri olduğunu belirterek, “Gittikçe bencilleşen insanlığın doğadan uzaklaştıkça kendine ve topluma yabancılaşıp öz vatanı doğayı acımasızca tahrip ettiği şu günlerde biz dağcılar doğa ile insanlık arasında sevda ve barış elçileriyiz” dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise konuşmasında, Rizelinin Rize’nin sahip olduğu güzelliklerin farkında olmadığını belirterek, “Türkiye dünyanın önemli bir bölgesi olduğu gibi Rize’de sahip olduğu doğal güzellikleri ile Türkiye’nin önemli illerinden bir tanesidir. Biz sahip olduğumuz bu zenginliklerin farkında değiliz. Dünyanın dört bir yanından turistler ve sporcular bu zenginlikler için ilimize gelirken biz gidip de görmüyoruz. Bu büyük bir eksikliktir” diye konuştu.
22513
Etkinliğe Romanya’dan katılan yabancı sporcu Clavdir Rotezan ise yaptığı konuşmada bu yıl 3. kez etkinliğe katıldığını belirterek Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu yıl 11.’si düzenlenen şenliğe yurt içinden ve yurt dışından 124 dağcı katıldı. Yedi gün sürecek kamp, gezi ve tırmanış programında dağcılar 3 bin 937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağı’nda buzul tırmanışı gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız