1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de havalimanı sıkıntısı masaya yatırıldı
Rize'de havalimanı sıkıntısı masaya yatırıldı

Rize'de havalimanı sıkıntısı masaya yatırıldı

Rize-Artvin Oda ve Borsa Yönetim Kurullarınca yapılan toplantıda, Ulaştırma Bakanlığı ile diğer ilgili birimlere Rize Artvin Havalimanında yaşanan sıkıntılarla ilgili şikayetler yazılı olarak sunuldu

A+A-

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Rize Artvin Havaalanındaki sorunların giderilmesi konusunda Rize-Artvin Oda ve Borsa Yönetim Kurullarınca bir toplantı yapıldı. Toplantı sonucunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kurumlara ekteki yazı gönderilmiştir: 
-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kurumlar- 
Sayın ilgili; Rize Artvin Havaalanındaki sorunların giderilmesi konusunda Rize-Artvin Oda ve Borsa Yönetim Kurulları 30.09.2024 tarihinde bir araya geldik. Havalimanının açıldığı 14 Mayıs 2022 tarihinden itibaren bu güne kadar 2.377.269 kişiye hizmet vermiştir.  Rize-Artvin Havalimanının kapasitesi yıllık 3 milyon yolcudur. Bu hesaba göre basit bir hesapla yılda 1 milyon yolcuya hizmet verdiğini düşünürsek 1/3 kapasite ile çalıştığı anlaşılmaktadır.  Atıl kapasite varken; bugün Rize’den-Artvin’den kendi araçlarıyla gidenler hariç 11-13Havaş otobüsü Trabzon’a gitmektedir. Rizeli, Artvinli kendi havalimanı olmasına rağmen yollarda sefalet çekmektedir. Rize-Artvin Havalimanından HAVAŞ otobüsleri yolcuları son noktaya kadar taşımalıdır.  Artvin yolcularını herhangi bir durakta (Hopa Durağında) bekletmeden son durağa kadar götürmelidir. Ayrıca buna ilaveten; Rize Artvin Havalimanını Gürcü vatandaşları da yoğun şekilde ticari ve turizm amaçlı olarak kullanmaktadır. Günlük sefer sayısı 9-10 dur. Tüm bu açıklamalar doğrultusunda; Ankara’ya Günde 1 sefer, İstanbul’a Günde 2-3 sefer, Antalya’ya Hafta da1- 2 sefer, Bursa’ya da Haftada 1-2 seferin konması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bölgedeki diğer havalimanları arasındaki bilet fiyat farklarının minimuma çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zaman zaman uçakların doluluğu sebebiyle iki havalimanı arasında bilet fiyatlarının 1.500-2.500TL arasında farklar görülmektedir. Ayrıca tüm bunlara ilaveten Rize-Artvin Havalimanı’nın yeni hizmete alınması nedeniyle eğitimli ve tecrübeli personellerin görevlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yukardaki belirtiğimiz üzere uçak seferlerinin araştırılması ve bilet fiyatlarının arasındaki farkların minimuma indirilmesi ve personel konusunda gereğinin yapılmasını arz/rica ederiz. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum
  • Eyu / 12 Ekim 2024 20:00

    Gaziantep_Rize direkt uçuşlar istiyoruz.

    Yanıtla (0) (0)
  • Koşun İsrail Menşeli satılıyor / 07 Ekim 2024 22:47

    Türkiye de İsrail Malı yiyecekler satılıyor diye, Filistin için boykot edersin, Restorantlara ve mc donalds saldırırsın, 6 Ekim 2024 günü daha dün, Burger king Rize'de açıldı, İçinde İsrail ürünleri satılıyor, açılışına, Akp Rize Belediye Başkanı, Akp milletvekilleri, Akp Derepazarı belediye başkanı ve İyidere belediye başkanı da vardı koşun açılışı kaçırmayın.

    Yanıtla (1) (0)
  • Hüseyin Avni / 07 Ekim 2024 21:20

    Tebrik ederim, çok müspet görüşler, İnşallah istenilen sonuçları alırız

    Yanıtla (1) (0)
  • Rizeli / 07 Ekim 2024 19:33

    Çok basit rize havalimanı seferlerini kısıtlayan ülkemizin her bir şehrine hizmet edeceğine trabzonlu bakan kendi memleketine hizmet yapmakla meşgul maksat amaç rize havalimanı ve ordu giresun havalimanı yılcularını trabzona yönlendirmek artık trabzon havalimanı kapasiteyi karşılamıyor yeni denize dolgu yıllık 15 milyon yolcu kapasiteli havalimanı yapmak rizeli milletvekilleri nerde rizeli bakan nerde cumhurbaşkanı nerde neden sesleri çıkmıyor rizeli bakan kendi köyüne faydası yok rizeli bakan bile trabzona iniyor amacınız kendi çıkarlarınız uğruna rizeli vatandaşa eziyet etmek mi yazık değil mi milyonlarca liraya mal olmuş bu havalimanı trabzona neden boyun eğdiriyorsunuz halkın sesini hiç duymadınız umursamadınız önce rize vekil kaybetti sonra belediye rize borsa oda kurumların sorunu değil bu çıksın bir yetkili cevap versin bu rant işi değil trabzon kazanacak diye rizeyi yedirtmeyin sonra dersiniz yine nerde yalnış yaptık cumhurbaşkanınında bu konudan haberi olmaması imkansız bu bakanı görevden alsın

    Yanıtla (5) (0)