1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE KAÇAK İŞ YERİ GERGİNLİĞİ
RİZE'DE KAÇAK İŞ YERİ GERGİNLİĞİ

RİZE'DE KAÇAK İŞ YERİ GERGİNLİĞİ

Rize’de izinsiz yapıldığı gerekçesiyle Rize Belediyesi Meclisi kararı ile yıkımına karar verilen çay bahçesinin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı.

A+A-

 Rize’de hazine arazisi üzerinde izinsiz yapıldığı gerekçesiyle Rize Belediyesi Meclisi kararı ile yıkımına karar verilen çay bahçesinin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı.

Rize Belediyesi tarafından sahil kesiminde izinsiz yapıldığı ileri sürülen yapıların yıkımları sürüyor. Rize Belediyesi ekipleri bugün Rize Dedeman Otel’in yanında bulunan çay bahçesinin yıkımını gerçekleştirdi.

yikim2.20140529141405.jpg

Çay bahçesinin sahibi Kadem Fener, iş yerinin izinli olduğunu, konunun savcılık aşamasında olmasına rağmen hukuksuz bir yıkım gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Fener, yaptığı açıklamada, “Vergi levham, kira kontratım, Rize Belediyesi’nden su sayacımız, elektrik saatimiz her şeyimiz mevcut. Devletin üzerindeki devlet olmayan bir güç bize bu zulmü yapıyor. Devlet bize bu işletmeyi açmamız için izin vermiş ancak devletin üzerindeki bir parmak bunu yıktırıyor” dedi.

yikim3.20140529141419.jpg

"KEFENİ İLE DESTEK VEREN ADAMI BU HALE GETİRİYORLAR"

Büfe sahibi Kadem Fener, 4 ay önce Sivil Toplum Platformu üyelerinin yolsuzluk operasyonları ile hedef alındığını ileri sürdükleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için düzenlenen ’Rize milli iradeye sahip çıkıyor’ mitingine kefen giyerek katıldığını hatırlatarak şunları söyledi: "Başbakanımıza kefeni ile destek veren adamı bu hale getiriyorlar. Bu yıkım kararını alanların böyle yerleri var. 3 yıldır yıkım kararı çıkan yerler yıkılmıyor."

 yikim1.20140529141435.jpg

Yıkım sırasında Fener’in eşi Meral Fener olay yerine gelerek sinir krizleri geçirdi. Meral Fener, tüm birikimlerini çay bahçesi için harcadıklarını belirterek gözyaşı döktü. Fener, iş yerinin girişine astığı ve 'islam Sancağı' adını verdiği bakır işlemenin yerinden alınmamasını istedi. Fener, uzun süre bakır levhanın alınmaması için binanın girişinde nöbet tuttu. Yıkım ekiplerinin bakır levhayı indirmesine izin vermeyen Fener, bir ara yıkım alanından uzaklaşınca, polis memurları bakır levhayı bulunduğu yerden indirdi. Fener, duruma tepki gösterirken arkadaşları tarafından sakinleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum