1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de kara kovan balının hasadı tamamlandı, fiyatı belirlendi
Rize'de kara kovan balının hasadı tamamlandı, fiyatı belirlendi

Rize'de kara kovan balının hasadı tamamlandı, fiyatı belirlendi

Suni kovanlara nazaran daha doğal bir üretim şekli ile dikkat çeken kara kovan balının hasadı tamamlandı.

A+A-

Hasan Fehmi Demir
RİZE (İHA) -
 Zemine yerleştirilen suni kovanlara nazaran yerden metrelerce yükseklikteki ağaçların tepelerine ve dallarına iplerle çekilerek yerleştirilen kara kovanlar, arıların üretim sezonu tamamlandığında çıkarıldıkları yerlerden indirilerek hasat ediliyor.

karakovan1.jpg

Özenle kovanların içerisinden alınan ballar satılmak üzere kavanozlara dolduruluyor.

karakovan2.jpg

Rekolteye göre fiyatı belirlenen kara kovan balının kilogramı ortalama 2 bin 500 TL'den satılıyor.

karakovan4.jpg

“2024 yılı bereketli bir yıldı”
Babadan kalma mesleği olan Arıcılık faaliyetlerini Rize'nin yaylalarında sürdüren Mustafa Memoğlu Kara kovan balında bu yıl sezonun iyi geçtiğini ve rekoltenin iyi olduğunu söyledi. Memoğlu “Kara kovan balı için bu yıl sezon çok güzel gitti. Her yıl bal vermez, zaten az olur, kara kovan çok bal vermez. Bal olduğu zaman ortalama 15-20 kilogram bal olur. 2024 yılı çok güzel geçti, bereketli bir yıldı. İnşallah önümüzde ki yılda bereketli olur ama bu her yıl böyle olmuyor. 3-4 yılda bir denk geliyor. Ağaç kara kovanı balımızın bu yılki kilogram fiyatı 2 bin 500 TL” ifadelerini kullandı.

karakovan3.jpg

“Birçok hastalığın şifasıdır”
Kara kovan balının doğallığına dikkat çeken Memoğlu “İnsan eli değmediği için, her şeyini arı kendisi yaptığı için, evsel atık sulardan su almadığı, tamamen doğada, tamamen ormanda o temiz sularda olduğu için bu şifadır. Astım, bronşit, mide ülseri gibi birçok hastalığın şifasıdır” dedi.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum