1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de METEF fuarı açıldı
Rize'de METEF fuarı açıldı

Rize'de METEF fuarı açıldı

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) törenle açıldı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 26 mesleki okul ve kurumun yıl içerisinde hazırladıkları ürünlerin tanıtımının yapılacağı METEF fuarı, Rize Sahil Parkı'nda törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programda ilk olarak Güneysu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik mesleki eğitimin önemine değinerek; eğitime önem vermeyen toplumların kalkınamayacağını söyledi.

Çelik konuşmasında, "Eğitim problemini çözemeyen okullar ne geçmişte kalkınabilmiştir ne de gelecekte kalkınacaktır. Tüm dünya; bilimde, teknikte, teknolojide eğitim ve sanatta değişim sürecini yaşarken bizim bu değişimin dışında kalmamız mümkün değildir" dedi.

Çelik, mesleki eğitime gereken önemi vermeye çalıştıklarını belirterek yıl içerisinde Rize'de halk eğitim merkezinde 599 meslek kursu, 370 sosyal ve kültürel kursun yanında 444 okuma yazma kursu açtıklarını söyledi.

Çelik, 23 bin 122 kursiyerin yıl içerisinde bu kurslara katılarak belgelerini aldıklarını belirterek "Yöresel feretiko bezinin geliştirilmesi amacıyla 131 feretiko kursu açtık. Bin 670 gencimiz bu kurslarda eğitim görerek hem meslek sahibi oldular hem de belgelerini aldılar. İstihdama yönelik ilimizde 539 öğrencimize feretiko tezgahı verilmiştir" diye konuştu.

Çelik, Rize'de 29 adet Mesleki ve Teknik Eğitim Okulu bulunduğunu, bu okullarda 11 bin 333 öğrencinin eğitim ve öğretime devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından yıl içerisinde il çapında ve yurt çapında proje yarışmalarında dereceye girmiş proje sahiplerine ödülleri verildi.

Projeler arasında Hasan Kemal Yardımcı İMKB Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "İnsan sesi ile kumanda edilen asansör" projesi dikkat çekti.

29622

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız